Leszámolás a HírTv-ben – nem tűrik a kritikát

FORRÁS: MTI / BODNÁR BOGLÁRKA

Amióta választások után a HírTV-ben újra átvette a hatalmat a Fidesz, azóta “visszatalált” a csatorna a régi kerékvágásba: nyomni a kormányzati propagandát orrba-szájba. Ha maradtak is még olyanok a tévénél, akik komolyan gondolják az újságírást, azoknak is egyértelmű válasz született most, nincs szükség független és szakszerű tájékoztatásra, a kritika pedig a kormánnyal és a Fidesz politikusaival szemben nem megengedett.

Történt ugyanis, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottsága szerdán a Fidesz miatt kudarcba fulladt ülése után a folyosón az ülésről távozó Halász Jánosnak  a Hír TV riportere, Medgyesi Miklós feltett egy kérdést: „ha Demeter Mártát minősített adatokat nyilvánosságra hozatala miatt támadják, akkor amiatt lesz-e vizsgálat, hogy a Magyar Idők címlapon hozta Gruevszki menekültügyi eljárásának végeredményét?”.

BUMMM! Nem kellett több az új vezetésnek, egy nappal később, csütörtökön már be is hívatták a már 5 éve a csatornánál dolgozó riportert, és a megbeszélés végén közös megegyezéssel távozott a tévétől. A HVG névtelenséget kérő forrásai szerint egyértelmű az összefüggés a kritikus kérdés, és a kompromisszumos “kirúgás” között.

Hiába, nem azért finanszírozzák állami hirdetések tömegével a HírTV-t, hogy ilyen “pofátlan”, kellemetlen kérdéseket tegyenek fel. Akinek nem volt eddig világos az elvárás, most már az lett.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!