Durva hamisítás, de ezzel most megbuktak (+videó)

A mai közszolgálati televízióban már szép hagyománya van a hírek és riportok manipulálásának. Egyes híreket, riportokat úgy vágnak meg, és úgy kerül be a híradóba, hogy annak már alig van köze az igazsághoz. Persze nem öncélú a dolog, a megvágott és átformált anyag szépen tükrözi a kormányzati álláspontot, legyen szó gazdasági tényről, vagy menekültkérdésről. Annyira belejöttek a magukat közszolgálatinak hívó újságírók a hazudozásba, hogy már a saját előző napi híreiket is meghamisítják. Egy néző azonban rajta kapta őket, és jelezte is a comment:com blognak.

Az első híradásban egy bevándorlóként hivatkozott férfi beszél arról, hogy a határon való menekülés közben konfliktusba kerültek a horvát rendőrökkel, de megjegyzi, hogy mindig a pakisztániak és az afgánok verekednek, de a bangladesiek soha sem szoktak.

Ugyanezt a riportot másnap már más címmel hozták, és teljesen másképp fordították a férfi szavait: “A horvát határőrökkel szoktunk harcolni. Átakarunk jutni – mondja ezt a bangladesi migráns”. A szóhasználat is megváltozott, bevándorlóból rögtön a fenyegetőbb migráns szóra váltottak.

Nem csodálkozunk, ugyanis az a Papp Dániel most az MTVA a vezérigazgatója, akiről korábban a bíróság is kimondta, hogy hírhamisító. Akkor hasonló technikát alkalmazva hamisított meg egy anyagot Daniel Cohn-Bendit zöldpárti EP-képviselőről, mégis karrierjének csúcspontja az volt, amikor egyszerűen kitakarták Lomnici Zoltánt, a Legfelsőbb Bíróság egykori elnökét a híradó egyik adásából. Pontosan úgy, ahogy Sztálin kiretusáltatta a nem kívánatos személyeket a fényképekről.

 

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!