Összeférhetetlenség és ellentmondó viszonyok: Rogán körül megint csak kavarás van

MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Idén nyáron váratlanul leváltották a Szerencsejáték Zrt. vezetését, és  közvetlenül az Orbán Viktor kormányfő irányítása alatt lévő kancelláriához, a Miniszterelnöki Kormányirodához került a szerencsejáték-felügyelet, így Rogán Antal portfóliója egy újabb jelentős területtel gazdagodott.

A Szerencsejáték Zrt. igazgatósági elnöke Biró Marcell a Miniszterelnöki Kormányirodát vezető államtitkár lett. A felügyelő bizottság élére is új személy került Kiss-Hegyi Eszter személyében, aki Rogán bizalmi emberének tekinthető. Kiss-Hegyi éveken át volt Rogán sajtóügyekért felelős munkatársa, Fidesz-frakciót vezető és miniszteri pozíciójában is mellette dolgozott. Jelenleg, a Kormányzati Tájékoztatási Központ irányításáért felelős helyettes államtitkár, amivel alapvetően nem lenne gond, ha itt a főnöke nem az a Bíró Marcell lenne, akit a Szerencsejáték Zrt.-nél meg ellenőriznie kellene.

Ugyanis, a törvény szerint a felügyelőbizottság az alapító szerv megbízásából ellenőrzi a vállalat, illetve a vállalat ügyvezetésének tevékenységét, így Kiss-Hegyi feladata ebben a minőségében a minisztériumi főnökének az ellenőrzése, ami törvénybe nem ütközik, ámde mindenképpen érdekes viszonyokat szülhet. Már amennyiben a 33 éves kommunikáció-művelődésszervező szakon végzett Kiss-hegyi Eszter el tud igazodni egy részvénytársaság mérlegén és könyvvizsgálói beszámolóján.

Nem akarunk rosszmájúak lenni, de valószínűleg ebben a kinevezésben sem a szakmai szempontok döntöttek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!