Olyat mondott Varsó polgármestere, hogy minden magyar elszégyellheti magát

Mi elszégyelltük.

Új polgármestert választottak a varsóiak, aki csütörtökön tette le esküjét. A hivatalt párttársától, a várost 12 éve irányító Hanna Gronkiewicz-Waltztól vette át, aki leköszönő beszédében súlyos kritikával illette az egyre inkább illiberalizmusba hajló Magyarországot.

Mint mondta, az elmúlt 12 évben Varsó világvárossá vált, és a varsóiak időközben teljesen európai polgároknak érezhetik magukat.

“Ez a szabad emberek városa. Senki sem teheti Budapestté vagy Moszkvává. Varsó a szabadság és a tolerancia értékein alapszik. Ezt a jog uralma garantálja.”

– fogalmazott.

Hozzátette, a varsóiak nem dőlnek be a megfélemlítésnek, nem félnek az idegenektől vagy a bevándorlóktól. Gronkiewicz-Waltz szerint ez amiatt van, mert Varsóban értik, hogy mit jelent a szabadság.

Azt hiszem, ezek után a teljes szerkesztőség nevében csak annyit tudunk mondani: itt az ideje, hogy mindnyájan elszégyelljük magunkat. Ha ellenzékiek vagyunk, ha kormánypártiak, mind tehetünk arról, hogy hagytuk megtörténni, hogy Budapestet 30 évvel a szocialista blokk összeomlása után ismét Moszkvával egy lapon emlegessék. Erre nincs más szó, csak az, hogy

szégyen.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!