Orbán megfenyegette Horvátországot: a rendszerváltás óta nem történt ilyen

orbán ordít

Az utóbbi években Horvátország és Magyarország viszonya finoman szólva is hullámzó volt, nem kis részben annak köszönhetően, hogy némi vita támadt a két ország kormánya között a MOL és INA (horvát olajipari cég, benzinkút hálózat) kapcsán. Az ügy odáig fajult, hogy nemzetközi választottbíróságra került az ügy, ahol a horvát fél vesztett. Mindeközben Hernádi Zsolt MOL vezérre Interpol körözést adtak ki.

Bár a Sargentini-jelentés kapcsán a horvát képviselők nemmel szavaztak a jelentésre  Orbán örömére, és a focicsapat is a “mi kutyánk kölyke” volt a futball világbajnokágon, a helyzet mit sem javult, újra Interpol körözés lett az ügy vége, és bár a magyar kormány elkezdte támogatni Horvátország OECD tagságát, erre semmilyen viszont gesztust nem kapott a másik fél részéről.

A Magyar Állandó Értekezlet (Máért) 17. múlt héten Budapesten rendezett ülésén azonban a helyzetértékelés közben Orbánnál elszakadt a cérna és a következőt mondta:

“mert ha a Mol problémát fölemeljük a horvát–magyar államközi kapcsolatok szintjére, az a magyar állam részéről egy erőteljesebb föllépést fog indokolni, és az mérhetetlenül le fogja rontani a horvát–magyar kapcsolatokat … sokkal jobban járunk mindketten, hogyha a magyar részről ezt a konfliktust, amit ők már elrontottak, mert ők már kormányszintre emelték, mi vállalati szintű, jogi konfliktusnak tartjuk”

Azt már mindenkinek a fantáziájára bízom, mit jelenthet ez az erőteljesebb fellépés. Lehetséges, hogy majd menedékjogot kíván adni az ellenzéki vezetőknek, vagy még súlyosabb esetben, nem csak az útközben keletkezett, de az itthonról is odaszállított sz@ros pelenkákkal szóratja tele Ráhellel a horvát autópályákat? Mert maximum ehhez van ereje és esze.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!