Már a fideszesek is panaszkodnak, mindenki érzi, hogy nagy a baj!

Fotó: AFP PHOTO / Christof STACHE

A Medián készített egy felmérést 1200 fő részvételével, hogy kiderüljön, a magyarok szerint mi a legsúlyosabb megoldandó probléma Magyarországon. Az októberben készült felmérésben pártállástól függetlenül kérdeztek meg embereket, az eredmény így is egyértelmű.

Az elmúlt évek kormányzati propagandája, melybe a Fidesz adómilliárdokat tolt bele, kizárólag a migrációra épült. Folyamatosan sulykolja az emberekbe azt, hogy százezrek ostromolják Magyarország határait, kiket bevándorláspárti, Soros-bérencek támogatnak.
A komoly pénzeket felemésztő propaganda, mégse érte el a kellő hatást, legalábbis a felmérés erre mutat rá.

A válaszadók első helyre egyértelműen az egészségügyet tették. Szerintük a legsúlyosabb megoldandó probléma az egészségügy kérdése, második helyen pedig a korrupció áll. Ezt követi a közvélemény-kutatás eredménye szerinti harmadik helyen a külföldre költözés és csak negyedik helyen áll a migráció.

A Medián megjegyzi, hogy “A problémák megítélését csak mérsékelten befolyásolja a politikai hovatartozás, az egészségügy például pártállástól függetlenül minden társadalmi csoportban kiemelkedő gondnak számít. A legtöbb további ügyben hasonlóan „szavaznak” a kormánypárti és az ellenzéki polgárok, de kivételt képez a korrupció, amelynek az átlagos 28 pont helyett a fideszesek csak 19 pontot adtak. A másik kivétel a bevándorlás: a Fidesz-szavazók körében (20 ponttal) ez került a második helyre, megelőzve az elvándorlás, külföldre költözés problémáját.”

Tehát politikai hovatartozástól függetlenül érzi a magyar, hogy romokban az egészségügy, mégis hagyja, támogatja, hogy olyan legyen hatalmon, aki inkább plakátokra és stadionokra költi a pénzt a kórházak helyett. Talán az emberek kicsit bizalmatlanok, belefáradtak a politikába, már csak az a kérdés, meddig hagyja?!

A következtetések levonását mindenki magában hozza meg, viszont szeretnék megosztani egy elgondolkodtató idézetet, melyet Széchenyi Istvánnak mond titkárának, Surányi Miklós 1936-os regényében, az Egyedül vagyunk-ban : “Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!