Az orbánarcú kádári nosztalgiát felváltotta az orbánarcú sztálini terror

A kormánymédia előre tolta Toroczkait, aki nyíltan megfenyegette Andy Vajnát a tervezett Hunyadi-film miatt.

A jelek szerint Andy Vajna nem eléggé hajlékony az orbáni NER (ez kezd egyre inkább úgy hangozni, mint a „Mária országa”…, brrr) jobbágygerincű elvárásaihoz, ha már a Pesti Srácok (PS) is „posztkomcsi kádereknek” titulálhatja a Filmalap vezetőségét.

Amint a jeles kormánykloáka írja: „Fél évszázada (az 1968-as Egri csillagok-film óta!) várunk egy magyar szíveket megdobogtató, hazaszeretetre nevelő, büszkeségre okot adó magyar történelmi filmre, amely végre nem az állítólagos bűneinkbe dörgöli bele az orrunkat századjára, hanem eleink dicsőségét mutatja be. A legnagyobb magyarból, Széchenyi Istvánból már sikerült félőrültet faragni 2002-ben Bereményi Géza filmjében, A Hídemberben. Most pedig legnagyobb hadvezérünket tennék epizódszereplővé egy már-már fantasy-filmben.”

Andynak ezennel befellegzett.

Toroczkairól is levették a szájkosarat s fogdmegcsibész-vezényszóval eresztették szabadjára. A Mi Hazánk mozgalom nevében már nyíltan követeli Andy Vajna filmipari kormánybiztos távozását, miután kiderült, hogy a Magyar Nemzeti Filmalap olyan forgatókönyvet készíttetett Hunyadi Jánosról és a nándorfehérvári diadalról, amely meggyalázza a nemzeti hőseinket – véli.

Hunyadi
Kép: illusztráció

És „nem mellesleg olyan elképesztő idiótaságokat tartalmaz, mint a Nándorfehérvárnál állítólag harcoló ’horvát huszárok’ (akik ekkor még természetesen nem léteztek), vagy a ’lovári’ (értsd: cigány) ’pattantyúsok’ és ’héber tüzérek’ (akik nem csupán 1456-ban, de soha nem léteztek), vagy a babgulyást falatozó Hunyadi, aki persze Amerika felfedezése előtt babot sem ehetett” – csahol Ásotthalom KKK-polgárőr polgármestere.

„A Mi Hazánk a megalakulásakor többek között történelmi filmeket követelt, és örömmel hallottuk, hogy 8 évet követően a kormány végre rászánta magát, hogy az Egri csillagok után évtizedekkel újra lesz a magyar történelmi diadalokat feldolgozó film, erre a magyar adófizetők 7 milliárd (!) forintjából egy ilyen nemzetgyalázó alkotás készül” – teszi hozzá fenyegetően Toroczkai.

Arról nem szól, hogy miként jutott hozzá a filmalapi forgatókönyvhöz, de szinte szóról-szóra azt ismételte, amit a PS kivégzőosztaga.

„Inkább ne legyen film erről a témáról, amíg becsületes, igaz magyar rendezőt és producert nem lehet találni. Ez az ember ilyen témát ne vegyen a kezébe. Nem érti, nem érzi, nem az övé”

– írta rögtön egy törzsmagyar kommentelő s ezzel egy időben a Magyar Idők is betámadta Nemes Jeles László legutóbbi, Napszállta című filmjén keresztül a Filmalapot:

“Mielőtt néhány fő mozzanattal igazolnám a Napszállta történelemhamisító, manipulatív, bűntudatkeltő fogásait, ki kell emelnem, hogy a szuperprodukció nemzetközi összefogásban készült. A forgatókönyvet a Franciaországban nevelkedett rendező mellett még két francia társszerző írta. Hoppá, az első világháborúban az ellenséghez tartozó franciák írnak filmet az Osztrák–Magyar Monarchia, Magyarország, Budapest és a magyarok felelősségéről? Ez önmagában botrány. Olyan, mintha felkérnénk az ukránokat vagy a románokat, hogy írják meg Magyarország történetét” – írja egy alkalmazott a Magyar Időkbe is elhelyezett össztűzből.

Mindez egyértelműen bizonyítja, hogy Orbán pillanatokon belül kidobja a robogó NER-szerelvény ablakán Andy Vajnát, akinek, legyünk őszinték, nincs miért törölgetni párásodó tekintetét, de akit a sztálini út a jelek szerint – csak úgy, mint az elmúlt nyolc év alatt Orbán által megunt mamelukok szinte mindegyikét – különösebb lelkifurdalás nélkül darál le.

Ne legyen igazunk: az eljövendő négy évben olyanokra lesz képes Magyarország jelen miniszterelnöke, amit álmunkban sem gondoltunk volna, pedig igencsak álmatlanul forgolódunk már hosszú évek óta.

A Az orbánarcú kádári nosztalgiát felváltotta az orbánarcú sztálini terror cikk eredetileg a Szabadhír -n jelent meg.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!