Németh Szilárd nem bírta a nyomást: olyat tett, amit még soha

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, aki egyben a Fidesz alelnöke is, tavaly márciusában a Mandineren megjelentetett nyilatkozatában azt állította, hogy az Eötvös Károly Intézet a Közhasznúsági jelentésében megjelöltnél „sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kapott Soros György alapítványaitól. Persze Németh Szilárd állításának semmi köze nem volt -most sem- a valósághoz, úgyhogy az intézet be is perelte a kijelentése miatt. Ezt az állítását azonban még azzal is megtoldotta,  hogy azt állította, mindezt a nemzetbiztonsági szolgálatok képviselői a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén mondták el, és ezt a  tájékoztatást a bizottságban ülő ellenzéki képviselők is ugyanúgy hallották.

A pert az Eötvös Károly Intézet tavaly december 1-én a Fővárosi Törvényszéken elsőfokon megnyerte, majd  2018. április 17-én másodfokon is, immár jogerősen. Németh Szilárd az Eötvös Károly Intézet jóhírnevét sértő állításait nem tudta bizonyítani, ezért de az őt elmarasztaló és kötelező ítéletet azóta sem hajtotta végre. Így, az intézet végrehajtási eljárást indított ellene.

„A Fővárosi Törvényszék november 15-én a végrehajtás tárgyában kelt végzése elrendeli, hogy Németh Szilárd, saját költségén hozza nyilvánosságra közleményben kifejezett sajnálkozását, egyben kötelezi a Fidesz országgyűlési képviselőjét, hogy mivel megsértette az Eötvös Károly Közpolitikai Nonprofit Közhasznú Kft-nek a jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát, fizessen 15 napon belül az intézet részére 350 000 forint sérelemdíjat, valamint összesen 102 000 forint perköltséget.”

Végül Németh megtört, és elismerte, hogy ebben az ügyben nagyot bukott, ügyvédén keresztül jelezte  hogy bocsánatot kér az Eötvös Károly Intézettől, a szervezet személyiségi jogainak megsértése miatt, és kifizeti a részükre a bíróság által megítélt sérelemdíjat, valamint a perköltséget – nyilatkozta Majtényi László, az Eötvös Károly Intézet elnöke.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!