Saját hazugságát buktatta le a kormány – át kell szervezni a menekültellátást, annyira kevesen jönnek

A “tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet” persze marad.

Annyi felesleges erőforrást emészt fel a menekültügyi ellátórendszer fenntartása, hogy minden uszítópropaganda ellenére átszervezné jövő évtől a kormány a menekültellátást. Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy megszüntetné az önálló költségvetési szervként működő Befogadó Állomás és Közösségi Szállást és a Menekültügyi Őrzött Befogadó Központot. A kormány rendeletterve szerint december 31. után ezek a szervek a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalba olvadnának.

Ha a rendelet életbe lép, úgy a kormány lényegében egy tollvonással felszámolná a menekültellátórendszer utolsó, az oltalomra szorulókról való gondoskodásért felelős intézményeit, tehát már csak a tranzitzónákban nyújtanának bárminemű ellátást a menedékért folyamodóknak.

Ezek alapján különösen pofátlan, hogy Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnöknek nem hogy ellátást, de egyenesen utazókíséretet biztosítottak a börtön elől való meneküléséhez, és a korrupt politikus nem hogy tranzitzónában nincs, de a hírek szerint egyenesen egy luxusszállodában vagy Orbán Viktor Cinege utcai luxusvillájában tengetheti az idejét.

Csak hogy lefordítsuk, mit üzen ezzel a magyar állam minden jövőbeni menedékkérőnek: minél többet lopsz, annál garantáltabb védelmet élvezel magyar földön, minél jobban hasonlítasz ugyanis Orbán magyar-képére (minél korruptabb vagy), annál szívesebben látnak a mi “kultúrkörünkben”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!