Jövő évtől fideszes médiadiktatúra jöhet a rádiós piacon

MTI / Máthé Zoltán

A HVG értesülése szerint megszűnik minden olyan rádióadó, ami nem köthető a kormányhoz.

Már csak két hónapja maradt a Music FM-nek és a Sláger FM-nek a működésre, nem hosszabbította meg ugyanis a médiatanács a két rádióadó frekvenciaengedélyét a HVG szerint. A két adó üzemeltetője még 2012-ben kötötte meg a szerződést a műsorszolgáltatásról, az engedélyt azonban csak 7 évre kapták, 2019 februárjában lejár. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnak ugyan lett volna lehetősége további 5 évre meghosszabbítani az engedélyt, de ehhez nem járultak hozzá.

A döntést valószínűleg nem kis mértékben befolyásolta, hogy a két csatorna megszüntetésével helyzetbe tudják hozni Andy Vajna Rádió 1-ét, a Music és a Sláger FM ugyanis a Kossuth, a Petőfi Rádió és a Rádió 1 után a negyedik és ötödik leghallgatottabb rádió jelenleg Magyarországon. A Music FM korábbi üzemeltetője egyébként az a Simicska Lajos volt, aki korábban Orbán legfőbb gazdasági háttéremberének számított, egészen 2015-ös összeveszésükig. A csatorna az elmúlt hónapokban került át Simicska jobbkezéhez, Nyerges Zsolthoz, ekkor már lehetett sejteni, hogy nincs sok ideje hátra.

Amennyiben az értesülés helytálló, úgy a rádiós piacot a 80-as évek óta nem tapasztalt állami kontroll fogja felügyelni, mondhatni, ezen a területen már rövidesen megvalósulhat Orbán Viktor régi álma, a totális fideszes médiadiktatúra kiépülése.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!