Megint hazugságon kapták Orbánt, nem is akárki buktatta le

“Én sem hazudtam soha az embereknek” – mondta Orbán egy 2006-os interjúban, mely kijelentés sokak szerint már maga egy orbitális hazugság. A hazai média többször szembesítette már kijelentéseivel és azok igazságtartalmával, de önmaga is cáfolta eme kijelentését, amikor azt mondta, külföldi diplomatáknak: “ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok”. No, erre mondják hogy felköpött egyet, majd alá állt.

A nemzetközi diplomáciában azonban még soha nem mondták ki ilyen nyíltan, hogy Orbán össze-vissza hazudozik, mint Angela Merkel, akinél úgy látszik most fogyott el a türelem. November 13-án az Európai Parlament ülésén egy képviselői hozzászólásra adott válaszában elmondta, hogy 2015-ben Orbán  Németországhoz és Ausztriához fordult azzal a kéréssel, hogy nyújtsanak segítséget és menekülteket fogadjanak be.

“Egyszerűen csak megállapítottam, hogy Magyarország erre nem volt képes. És amiért erre Magyarország nem volt képes, mások segítettek. Azt, hogy nap mint nap szidalmaznak azért, mert akkor segítettünk Magyarországon, mert segítségért fordult hozzánk és Ausztriához, nagyon furcsának tartom”

Szokták mondani, hogy a hála nem politikai kategória. Egyszerűen csak emberi érték, ha nem feledjük el, kik segítettek nekünk. Kár, hogy a magyar miniszterelnök nem rendelkezik ezzel a belső értékkel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!