Macedón média: körözött bűnöző rejtőzik Orbán házában?

Fotó: Kollányi Péter / MTI

Meg nem erősített sajtóhírek szerint a miniszterelnök otthonában bújhatott el a volt macedón kormányfő.

A macedón 1TV állítása szerint Orbán Viktor házában rejtőzhetett el Nikola Gruaevszki volt macedón kormányfő, akit különböző korrupciós bűncselekmények miatt nemrégiben börtönbüntetésre ítéltek. A körözött politikus Orbán régi nagy barátja, talán ez választ nyújthat arra, hogy menedékkérelmét miért Magyarországon nyújtotta be.

Gruaevszki első estéjét – szintén meg nem erősített hírek szerint – a budapesti Corinthia Hotelben tölthette, ha valaki esetleg tehát attól aggódott, hogy a közel-keleti menekültekhez hasonlóan a hatóságok őt is éheztetnék egy fagyos tranzitzónában, ne tegye, a svédasztal ugyanis egészen biztosan csillapította a politikusbűnöző éhségét.

Az már nagyobb rejtély, hogy az exkormányfőnek vajon hogy sikerült papírok híján bejutnia Magyarországra, ahogy az is, hogyan indíthatták meg ezek nélkül a hatóságok a menekültkérelmi elbírálását. Szijjártó Péter szerint az eljárás ugyanis megindult, legalábbis ezt mondta a külügyminiszter, amikor arról kérdezték, hogy értesítette-e már a macedón szerveket Gruaevszki hollétéről. Mint mondta,

“neki sem joga, sem felhatalmazása nincs arra, hogy folyamatban lévő eljárásokról tájékoztatást adjon.”

Hogy miért számíthat időhúzásnak a külügyminiszter nyilatkozata, és mi köze van Gruaevszkinek Orbánnak a NATO és Putyin közötti diplomáciai pávatáncához, arról bővebben itt olvashat.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!