Hihetetlen amit mondtak: megszólalt a Közbeszerzési Hatóság Elios-ügyben

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Mint az már korábbi híradásokból ismeretes, a nyomozóhatóság több olyan településen sem indított vizsgálatot az Elios-ügyben, ami az OLAF jelentésében szerepel. A hatóság álláspontja szerint a minden részletre kiterjedő nyomozás nem támasztotta alá a jelentésben írtakat ezért bűncselekmény hiányában megszüntették az eljárást.
Felmerül tehát a gyanú, hogy nem végzett alapos és megfelelő munkát az országos rendőr-főkapitányság.

Ennek az ügynek kapcsán kérdezte Szabó Anett az Echo tv adásában Rigó Csabát, a Közbeszerzési Hatóság elnökét, hogy a közbeszerzéseket felügyelő hatóságnál felfedeztek-e esetleg bármi gyanúsat, ami alátámasztaná az OLAF által vizsgált közvilágítási tenderekben talált szabálytalanságokat.

Rigó Csaba az Elios-üggyel foglalkozó közel négy perces beszélgetésben kifejtette, „Nekünk, a hatóságnak ezzel nem lesz dolgunk”, valamint „Felénk nem érkezett jelzés senki részéről sem”.

Tehát a rendőrség a minden részletre kiterjedő vizsgálat során nem kereste meg a Közbeszerzési Hatóságot, és a hatóság sem érzett kényszert arra, hogy vizsgálódnia kellene a kérdéses közvilágítási tenderek ügyében.
Így marad a kormányzati tájékoztatás, mely szerint az Elios-ügy nem volt más mint egy Brüsszeli kampányjelentés.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!