Durván bebukott – ennek csőd lesz a vége – FRISSÍTVE!!!

Hiába a szerencse, hiába a jó isten segítsége és Orbán Viktor barátsága, -ahogy valamikor megfogalmazta a sikere titkát- ebből már látszik, hogy nincs visszaút. Ugyanis, ezeken kívül nem ártana egy kis szakmai hozzáértés sem. Főképp, ha médiáról van szó, aminek a sikerességét rögtön eldöntik az olvasók: megveszik és olvassák az újságot, vagy nem.

Ez az utóbbi változat jött be Mészáros Lőrincnek, mert hiába vásárolta be magát trükkökkel a megyei napilapokba, egyértelmű kudarc a történet. A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség adatai alapján a lapok értékesített példányszáma három hónap alatt átlagosan 2,5 százalékkal csökkent, éves bázison pedig átlagban több mint 13 százalékot zuhant.

A vásárlók lemorzsolódása azonban nem új keletű, 249 ezer olvasóval rendelkező tábort vett át két évvel ezelőtt Mészáros, amely mára 195 ezerre zsugorodott. Ez bizony 22 százalékos visszaesés, melyből az ide évre 13 százalék jut, tehát gyorsul a vásárlók elvesztésének az üteme. Nem is csoda, hiszen az eddig a helyi hírekről többé-kevésbé tényszerűen beszámoló lapok mára csak a kormányzati propaganda egyik terjesztési csatornája lett. A hozzáértő újságírókat, szerkesztőket kirúgták, központi terjesztésű anyagokkal töltik fel az oldalakat.

A csökkenés mértéke és üteme azt mutatja, hogy hamarosan a kormányzati hirdetések bevételei sem segítik nyereségessé tenni a lapokat, és olyan kevés emberhez jutnak el, hogy teljesen jelentéktelenek lesznek. Gratulálunk Mészáros úr, sikerült valamit megint tönkre tenni!

FRISSÍTÉS!!!

Cikkünk megjelenése után, láttak napvilágot a következő adatok a g7.hu cikkében:

Ha az egész médiaportfóliót nézzük, akkor azt látjuk, hogy 13 milliárd forint hosszú lejáratú kötelezettségállománya van, de ezen túl is van egy 15 milliárd forint rövid lejáratú kötelezettség, ami nagyrészt szállítói követelés, azaz ki nem fizetett számlák, míg az előbbi bankhitelt takar.

Tehát, hiába a 4,3 milliárd forintos nyereség, fejük felett lebeg 28 milliárdos tartozás állomány. Ez még a felturbózott állami hirdetési pénzekkel sem lesz sokáig tartható. A hitel egy jó része az MKB banktól van, ott pedig hogy honnan van pénz, itt írtunk:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!