Páros lábbal szállt bele Navracsics a kormányba, nem először tette

Fotó: Vajda József/ Vajda József

A CEU ügye szimbólummá vált, ma már azok is állást foglalnak a kérdésben, amik egy évvel ezelőtt azt sem tudták, hogy eszik-e vagy isszák, a mesterképzésről pedig csak szakmunkásképző jut az eszükbe. A CEU Budapesten maradásának kérdése messze túlmutat az oktatási kérdéseken, egyszerűen arról van szó, hogy Magyarország fenn akarja-e magáról tartani a kulturált, együttműködésre hajlandó, nyitott ország képét.

A kormány tevékenységét figyelve, ez áll tőlük legtávolabb. Olyannyira, hogy egyre több fideszes értelmiségi távolodik el Orbántól, és egyre bátrabban fejtik ki véleményüket a kulturális nyomulásról, a tudományos műhelyek szétveréséről, vagy éppen a már takargatni sem próbált lopásokról. Navracsics Tibor, a Fidesz EU parlamenti képviselője sem rejti véka alá a véleményét, egyre több kritikus mondat hangzik el tőle.

“Természetesen azt szeretném, ha az én hazám az nem erről lenne híres, hanem itt egy rendezett ügy lenne, és a Közép-Európai Egyetem tudná folytatni a működését Budapesten”

-mondta az RTL Klub stábjának.

 

Ez azonban csak akkor teljesülhet, ha a kormány végre hajlandó lenne aláírni a CEU működéséről szóló megállapodást, amelynek feltételeit ő állította fel, és amelyeket az egyetem már régen teljesített, ám a rektor helyettes szerint erről tárgyalni sem hajlandó.
Sokatmondó Gulyás Gergely kancelláriaminiszter reakciója a kérdésre, csak széttárta kezét, és semmit sem mondott.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!