Kutatásra adnak pénzt, de tenni is kellene ellene

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Míg az Európai Unió aggodalmát fejezi ki a Magyarországon egyre növekvő antiszemitizmus miatt, addig a magyar kormány úgy véli ennek veszélye épp Európa más országaiban növekszik egyre jobban.

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetője is azon álláspontot képviseli, miszerint egész Európában egyre nagyobb problémát jelent az antiszemitizmus, kivéve Magyarországot.
Ezért döntött úgy most a kormány, hogy támogatja az EMIH-hez közel álló Tett és Védelem alapítványt, és így magyar közpénzből nyithat európai antiszemitizmust kutató irodát Brüsszelben a szervezet, adta hírül a 444.hu.

Az EMIH vezetője három fő veszélyforrást is megjelölt; a hagyományos szélsőjobboldali zsidógyűlöletet, az Izrael-ellenességbe bujtatott szélsőbaloldali antiszemitizmust és természetesen a legnagyobb veszélyforrást az integrálatlan migrációs tömegek körében tapasztalható antiszemitizmus jelenti.

Köves továbbá kijelentette, hogy a Sargentini-jelentés tévesen ítéli el Magyarországot az egyre növekvő antiszemitizmus vádjával, hisz itt ennek nyoma sincs.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!