Terrorgyanús személynek falaz a kormány – ennél nincs lejjebb

Elképesztő választ adott Demeter Márta írásbeli kérdésére a honvédelmi miniszter.

Bár elég gyakori, hogy csak cinikus és/vagy félszavas válaszokat adnak a nekik feltett kérdésekre a kormány tagjai (lásd “Boldog karácsonyt!”), Benkő Tibor honvédelmi miniszternek sikerült talán még a korábbinál is lejjebb vernie az eddig sem túl magas lécet. Az LMP képviselője annyit szeretett volna megtudni a tárcától, hogy normálisnak tartják-e, hogy miközben a honvédelmi bizottság tagjait nem hívták meg az augusztus 20-i állami tisztavatásra, addig a nemzetbiztonsági átvilágításon terrorgyanús kapcsolatai miatt megbukott jordán tiszteletbeli konzul, Zaid Naffa az első sorból nézhette végig azt.

Benkő szerint egyrészt a Honvédelmi Minisztériumnak nincs is köze a tisztavatás megszervezéséhez (akkor mégis kinek? – a szerk.), másrészt az esemény eleve nyilvános volt, ezért szerinte azon bármelyik magyar ember jogosult volt megjelenni és részt venni. Azt most hagyjuk is, hogy Naffa nem magyar, így az érvelés eleve értelmetlen, amellett azonban már kevésbé tudunk egy szó nélkül elmenni, hogy a honvédelmi tárca vezetője szerint tehát nincs az égvilágon semmi gond azzal (és nincs abban semmi furcsa), ha egy bizonyítottan terrorgyanús kapcsolatokkal rendelkező (és ezáltal alapvető nemzetbiztonsági kockázatot jelentő) személy testközelből nézheti végig a magyar honvédség tisztavatását.

Csak hogy világos legyen, hova jutott az ország a harmadik kétharmad után: a folyamatosan nem létező veszélyekkel riogató kormány megvéd egy valós veszélyt jelentő terrorgyanús személyt a parlament egy törvényesen megválasztott képviselőjével szemben. Ennél már nem nagyon lehet lejjebb.

Demeter Facebook-bejegyzését itt elolvashatják:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!