Értelmét vesztette a mondat, csak mert nem az ő szájából csúszott ki

Miután a kormányzat bejelentette, hogy az egész hazai felsőoktatást a Corvinus mintájára akarja átszervezni -nem alaptalanul- sokan elkezdtek aggódni, hogy mi lesz azokkal a helyekkel, amelyek jelenleg állami finanszírozottak. Persze, ellenzékben a Fidesz ellenzett bármit is, amit tandíjnak, vagy költségtérítésnek hívunk, még népszavazást is kezdeményeztek. Tíz évvel ezelőtt, a következő kérdést nyújtották be hitelesítésre:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetni?

Akkor, a népnyúzó és diktatórikusnak hazudott baloldali kormányzás alatt a kérdést hitelesítették. Most, a Párbeszéd politikusai nyújtották be szóról szóra ugyanezt a kérdést, hogy kiderüljön, komolyan gondolták, vagy csak már akkor is politikai blöff volt a népszavazási kezdeményezés a Fidesz részéről.

Nem meglepő módon, most a Nemzeti Választási Bizottság 9-4 arányban elutasította a kérdést, arra hivatkozva, hogy a kérdés nem egyértelmű. Értjük. Ha Orbán mondja ellenzékben, hogy ne kelljen fizetni, akkor ez egyértelmű. Ha nekik mondják mikor kormányon vannak, akkor már kesze-kuszának tűnnek a mondatok. Úgy látszik, a NVI új elnöke méltó utódja lesz Patyi „nagyon sajnálom” Andrásnak.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!