A magyar kormány milliárdokkal támogatja a török menekültügyet

MTI Fotó: Kovács Tamás

Magyarországnak, a magyar kormánynak továbbra is szívügye a menekültkérdés. Éppen ezért határozott úgy a Fidesz, hogy több millió euróval támogatja Magyarország Törökország menekültügyi forrásait. A Magyar Közlöny legújabb számában jelent meg az erről szóló kormányhatározat.

A határozatból kiderül, hogy a magyar kormány egyetért azzal, hogy Magyarországnak pénzügyi hozzájárulást kell nyújtania a “Törökország-támogató Menekültügyi Eszköz” 2018-2019. évi működéséhez.

A támogatás érdekében a kormány felszólítja a pénzügyminisztert arra, hogy a cél megvalósítása érdekében a Menekültügyi Eszköz javára történő 7 870 809 euró összegnek megfelelő forint összegű hozzájárulás tekintetében a pénzügyi kötelezettségvállaláshoz szükséges Hozzájárulási Tanúsítvány (Contribution Certificate) magyar részről történő aláírásáról gondoskodjon.

A kormányrendelet továbbá kimondja, hogy a hozzájárulási összeg 2019. évben esedékes részéről, azaz 1 777 228 euró összeg biztosításáról gondoskodjon a pénzügyminiszter. Valamint azt, hogy a hozzájárulási összeg fennmaradó részét ami nagyjából 6 millió euró, a kormány 2020 és 2023 között foglya folyósítani a török kormány részére.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!