Ez mindennek az alja – eltiltanák a versenyzéstől Hosszú Katinkát

Kép forrása: MTI

Hosszú Katinka és több olimpiai és világbajnok is komoly büntetésre számíthat, ha decemberben elindul a FINA által el nem ismert International Swimming League (ISL) versenyén, amelyet „ellenvilágkupaként” is aposztrofáltak – írja az Index.

A magyar úszónő pedig szeretne indulni a versenyen, hiszen az teljes mértékben megfelel az európai szövetség és a FINA szabályainak. Ezen felül már több mint 70 világklasszis úszó is benevezett a versenyre.

Az Insidethegames szerint az ISL eredetileg decemberben startolt volna, a FINA azonban már nyáron figyelmeztette mind a 209 tagországát, hogy ne nevezzenek az „állítólagos” nemzetközi versenyen, amelyet nem ismernek el. Aki mégis indul a versenyen, egy- vagy akár kétéves eltiltásra is számíthat.

Elég abszurd, hogy a világversenyek, azonos szabályok szerint nem engedik érvényesülni a sportolókat, sőt, szankcionálják őket, ha máshol is megmérettetik magukat. Hosszú Katinka emberfeletti teljesítményt nyújtott és a FINA ezt aligha méltó módon ismeri el.

Mindenesetre óriási respekt Hosszú Katinkának, hogy ennek ellenére nem hagyja magát! Oszd meg ezt a cikket, ha te is egyetértesz az úszónő döntésével!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!