Meglepő döntés született Elios-ügyben az EP költségvetési ellenőrzési bizottságának elnöke szerint!

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Mint arról korábban mi is hírt adtunk, kedden Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője jelentette be, hogy lezárult az a nyomozás melyet az Európai Csalás Elleni Hivatala (OLAF) javaslatára indítottak az Elios Innovatív Zrt.-vel szemben. A Pest Megyei Főügyészség által elrendelt nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda végezte el és végül bűncselekmény hiányában megszüntették az Elios Zrt.-vel szembeni nyomozást.

Erre a hírre adott nyilatkozatot Ingeborg Grässle, az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának (CONT) elnöke és úgy fogalmazott, számára nagyon meglepő volt az, hogy ilyen döntés született Elios-ügyben, hisz az OLAF jelentése “meggyőző bizonyítékokat” tartalmazott a szabálytalanságokra vonatkozóan, adta hírül a 444.hu.

Ingeborg Grässle továbbá hangsúlyozta, hogy a CONT-nak és az Európai Bizottság regionális politikai főigazgatóságának most elemeznie kell az eredményt, melyet a magyarországi nyomozás adott az ügyben.

“Az eredmény erősíti a magyar bűnüldöző hatóságok függetlenségével kapcsolatos kételyeket, valamint alátámasztja egy valódi eszköz szükségességét az Európai Unió pénzügyi érdekeinek jövőbeli védelmére, miután Magyarország és az uniós támogatások több más nagy kedvezményezettje sem csatlakozott az Európai Ügyészséghez” – írta a Twitteren a német néppárti képviselő.

Tehát az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának és az Európai Bizottság regionális politikai főigazgatóságának közös vizsgálata amellett, hogy átnézik a magyar nyomozati anyagokat Elios-ügyben, hogy kiderítsék mi alapján hozhatott ilyen döntést a Nemzeti Nyomozó Iroda, valószínűleg arra is kiterjed majd, hogy mennyire független a magyarországi nyomozóhatóság.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!