Ezt kapja Kósa Lajos karácsonyra az anyja EU-pénzből feltőkésített cégétől

Fotó: Molnár Ádám - Népszava

Porsche, szerelem, száguldás.

A 24.hu cikke szerint van mit a tejbe aprítania Kósa Lajos 82 éves édesanyjának. Történt ugyanis, hogy sertéstenyésztéssel foglalkozó cége, a nemrégiben 123 millió forintos vissza nem térintendő uniós támogatást benyelő Méker Kft. három nagy értékű járművet kezdett el lízingelni az MKB-tól.

Ezek közül az egyik, mit ad Isten, pont egy olyan K1600-as típusú BMW motorkerékpár, amellyel Kósa Lajos megjelent a Fidesz tavalyi velencei kihelyezett frakcióülésén. Akkor a 444 megkérdezte a motorról a Fidesz sajtóosztályát, akik azt a választ adták, hogy Kósa csak kölcsönbe kapta kipróbálásra egy barátjától.

Nagyon megtetszhetett a jármű a fideszes politikusnak, ha idén áprilisban (akkor, amikor még egészen ropogós volt ügye a csengeri háziasszonnyal) a „nem stróman” mama cége már be is szerzett egy ilyet, ezúttal nem csak kipróbálás céljából. De nem érték be ennyivel, két további felső-középkategóriás BMW-t is elkezdtek lízingelni, ezek még a 9 milliós motornál is drágábbak lehetnek, áruk extrákkal együtt elérheti akár a 25 millió forintot is.

A 24.hu természetesen rákérdezett Kósáéknál a luxuskiadásokra, ám a Fidesz politikusa válasz helyett csak átirányította őket anyja cégéhez, akik pedig egyszerűen letagadták, hogy Kósának bármi köze lenne a társasághoz. Hogy jól értsük, a mama cégének tehát volt képe azt állítani, hogy nincs közük ahhoz a kormányzati politikushoz, aki rokoni kapcsolatban áll a cég tulajdonosával, és aki korábban pontosan ugyanolyan járművel furikázta magát, mint amit nemrégiben lízingelni kezdett magának a vállalat. Nyilván a motort sem abból a pénzből fizették, melyet az EU-tól nyertek el, és nyilván Mr 20 százalék sem szólt egy-két jó szót az érdekükben a pályázat elbírálása során.

Bárki is vezesse ezt követően a motort, azért annyit kívánunk, hogy vezessen óvatosan, nehogy elcsússzon a téli utakon. Vagy egy uniós átvilágításon.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!