Bejelentést tett az MSZP és a P – eldőlt, miként futnak neki az EP-választásoknak!

forrás: Népszava

Az MSZP-Párbeszéd szövetség közösen készül a jövő évi európai parlamenti választásra, kampányuk egyik kulcstémája az Európai Ügyészséghez való csatlakozás lesz – jelentette be a Párbeszéd társelnöke.

Karácsony Gergely közölte: emellett a legfontosabb kérdésnek azt tekintik, miként tehető alkalmassá arra Magyarország, hogy az EU-támogatások valóban a társadalom felzárkózását, a gazdaság versenyképességének erősítését szolgálják annak a hatalmi gépezetnek a finanszírozása helyett, mely „az elmúlt nyolc évben hazánkat messzire vitte a nyugat-európai demokráciáktól“.

Az ellenzéki politikus szerint „a magyar igazságszolgáltatás ma nem a bűnüldözésre, hanem a bűnpártolásra szövetkezik, nincs olyan intézmény, mely hathatósan fellépne a politikai korrupció ellen“. Hozzátette: a kormány leleplezi szándékait, amikor mindent megtesz annak érdekében, hogy ne csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez. Ezért támogatják Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő kezdeményezését és gyűjtik a csatlakozást támogató aláírásokat – húzta alá.

Az EP-választási kampányban kiemelt téma lesz a korrupció elleni fellépés, valamint az a megújuló Európa, mely nem a hatalmi elitek, hanem a népek Európája, fogalmazott.

Tóth Bertalan MSZP-elnök a tájékoztatón arról beszélt: bárhol járnak az országban, mindenhol találkoznak olyan ügyekkel, melyek arról szólnak, hogy a „fideszes urak, baráti társaságok úgy kezelik az európai uniós pénzeket, mintha a sajátjuk lenne”. Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) elmúlt időszakban indított vizsgálatából az is kiderült: a miniszterelnök családja ugyancsak érintett uniós források eltüntetésében. A települési közvilágítás korszerűsítéséhez kötődő Elios-ügyben a jelentés “szervezett bűncselekmény-hálózatról” beszél – hangsúlyozta.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!