Kabaré, hogy hova süllyedt Trump alatt az amerikai diplomácia

Óvoda, óvoda mindenütt.

Mióta idén májusban Donald Trump felmondta az Obama elnök által kötött iráni atomalkut, egyre feszültebb a viszony a két ország rezsimje között. Az amerikai elnök nem titkolt célja, hogy újabb egyezményt kényszerítsen ki az iráni vezetésből, emiatt újabb és újabb szankciókat helyezett kilátásba a közel-keleti országgal szemben.

A félidei választás előtt álló Trump mindent megtett az utóbbi időben, hogy elterelje a figyelmet azokról a szélsőséges támadásokról, amik az elmúlt hetekben az Egyesült Államokat sújtották, s amelyek saját bevallása szerint is gátját szabták a republikánusok erősödésének. Az amerikai elnök ennek érdekében nemrég még egy Orbánt is megszégyenítő, migránsozó, rasszista videókampánnyal is elkezdte riogatni az amerikai lakosságot, ami terrorista veszedelemként állította be menekültek egy csoportját (Trump szerint “migránskaravánját”), akik Dél-Amerika felől indultak meg az Államok felé.

És mintha ez nem lett volna elég, Trumpnak pénteken sikerült még lejjebb süllyesztenie az amerikai nagypolitikát (és diplomáciát), amikor az alábbi képet posztolta Twitter-oldalára:

A kép a Trónok harca című HBO-s sorozat mintájára készült, melyen az amerikai elnök azzal fenyegeti meg Iránt, hogy “szankciók közelegnek”. Irán résen volt, azonnal vissza is vágtak az elnöknek egy hasonlóan színvonalas képpel:

Ezek után csak remélni merjük, hogy az amerikai elnök két Trónok harca rész között azért az atomgombra nem könyököl majd rá olyan könnyelműen, mint ahogyan a külpolitikáját intézi.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!