Megint botrányos kijelentést tett Kövér

A jelen után már a múltat is kisajátítaná a házelnök.

Beszédet tartott Tisza István egykori miniszterelnök halálának 100. évfordulója alkalmából Kövér László. A koszorúzáson elmondta, eljött az ideje, hogy rehabilitáljuk a múltat, és újrafogalmazzuk az elmúlt ezer esztendőt, különösen a 20. század történelmét, szerinte ugyanis csak így leszünk képesek helyesen látni a ma kihívásait.

Kövér szerint a történelemoktatás egyértelmű kudarcterülete a rendszerváltozásnak, mint fogalmazott,

ugyanazt a marxista, posztmarxista koloncot cipeljük a nyakunkban, amit a második világháború után ránk akasztottak.

Kövér ezután (véletlenül sem a kommunistákéra emlékeztető tempóban) kijelentette, hogy vissza kell vennünk, ami a „miénk”, és magunknak kell értelmeznünk a történelmünket. A házmester házelnök szerint a jövőnk is veszélyben van, és ami Tiszának és kortársainak nem sikerült, az majd a Fidesznek fog. Hogy pontosan micsoda, arra nem tért ki, de azt elmondta, szerinte így rajta maradhatunk azon az emelkedő pályán, amire az elmúlt 8 évben rákerültünk.

Egyetértünk Kövér elvtárssal, Magyarország szerintünk is még mindig ugyanazt a marxista, posztmarxista koloncot cipeli a nyakában, amit egykor ráakasztottak, csakhogy a házelnökkel szemben mi úgy gondoljuk, ennek ő és az általa támogatott kormány a legfőbb bizonyítéka, nem a történelemoktatás. Mindenesetre amit ki tudunk olvasni zavaros szavaiból, azt Orwell egykoron helyettünk is remekül megfogalmazta:

aki uralja a múltat, az uralja a jövőt is; aki uralja a jelent, az uralja a múltat is.

Kövérék szemmel láthatóan épp erre akarnak kísérletet tenni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!