Ilyen még nem volt: az Europollal vizsgáltatnák a Fideszt

MTI-fotó: Kovács Tamás

Guy Verhofstadt szerint itt az ideje a közép-európai “mini-Trumpok” elszámoltatásának.

A Fidesz új főellensége a Die Presse-nek írt hosszú véleménycikkben kelt ki Orbán Viktor és a lengyel Jaroslaw Kaczynski ellen. Verhofstadt szerint a magyar miniszterelnökhöz hasonló mini-Trumpok mindig azt ígérik, hogy tisztább közéletet teremtenek, mialatt pont hogy ők profitálnak a legtöbbet azokból a rendszerekből, melyeket kritikával illetnek. Orbánék szerinte ki sem látszanak a korrupciós ügyekből, nem véletlen, hogy a magyar kormány tagjai rendszeresen focimeccsekre utazgatnak magángépeken, és hogy ingyenes vadásztúrákra járnak szerte Európában.

A belga politikus szerint a populistákat hataloméhségük, személyes meggazdagodás iránti vágyuk és autoriter hajlamaik képtelenné teszi arra, hogy a közjó érdekében cselekedjenek, emiatt fordulhat elő az, hogy a Transparency International jelentése szerint mára Magyarország Malajzia és Szaúd-Arábia mögé süllyedt a korrupciós listákon. Verhofstadt szerint Orbánék ellen csakis összehangoltan és közösen lehetne fellépni, ő azt szorgalmazza,

hogy erősítsék meg annyira az Europolt, hogy az az FBI mintájára fel tudjon lépni a korrupciós bűncselekmények ellen.

A liberális politikus szerint a szervezet jogosult lenne arra, hogy bárhol vizsgálódni kezdjen az EU területén, és hogy kötelezhesse a helyi hatóságokat az együttműködésre. Egyetértünk vele, ha az új Europol az Európai Ügyészséggel együtt megvalósulna, úgy garantáltan vége lenne az uniós pénzekből lélegeztetőgépen tartott kelet-európai urambátyám rendszerek aranykorának. Vannak erre mutató biztató jelek, Hadházy Ákos aláírásgyűjtése is pl. egyre szebben halad.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!