Olyan kiírást tettek közzé halottak napjáról, ami téged is garantáltan elgondolkodtat

MTI Fotó: Soós Lajos

Szerkesztőnk üzenőfaláról másoljuk át az alábbi kiírást, ami egy apróbb publicisztikának is megállja a helyét. Bár ő szabadnapos, talán nem fogja bánni. 🙂

“Magyarországon nincs Halloween! Magyarországon Mindenszentek van!

Egy “ünnep”, ami munkaszüneti. Egy “ünnep”, ami ösztönöz minket, hogy felüljünk a buszra, kimenjünk a temetőbe, gyújtsunk egy gyertyát, és megfeleljünk a rokonoknak, akik látják a síron, hogy mi már vittünk koszorút. Sőt, nagyobbat, mint ők. Gyertyákat is. “Ez a piros egészen mutatós, biztos, Józsiék hozták. Te, Ilda! Szaladj el a Spárba, hozz egy nagyobbat, nehogy már ők jobban szeressék ezt a szétporladt testet!”

“Koszorút tessék! Kürtőskalács, hot-dog is kapható!” – szól a fogatlan kofa, mi pedig azt sem tudjuk eldönteni, hogy a gyertyaviasz, vagy a sült gesztenye illata-e a bódítóbb. Már csak a vattacukor hiányzik, akkor olyan majálisszerű hangulat uralkodna.

A temetőtolvajok láncolatban működnek. Ki a sírról emeli le az eladandó vásárfiát, ki legálisan veszi ki a pénztárcánkból az összeget. Nem az emlékezésre. Az önigazolásra! Hiszen ez erről szól, nem igaz? Megnyugszunk, hogy megcselekedtük, amit megkövetelt… a szokás?

Magyarországon nincs Halloween. Magyarországon méltóságteljes keresztyén “ünnep” van! Mindenszentek! Én így szeretlek!”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!