Elképesztő kijelentést tett a megtámadott futónő: erre nincs bocsánat

Nagy port kavart néhány hete a hír, hogy futóedzése közben megtámadták és szexuális erőszakra kényszerítették Makai Viktória többszörös ultramaraton bajnok futónőt. Szerencsére még idejében sikerült megelőzni a bajt, miután segélykiáltásait meghallotta férje, aki szintén a közelben futott, és lerángatta róla a támadót. Makai könnyebb sérülésekkel megúszta, támadóját, egy kisgyermekes családapát elfogták. Az átélt borzalmakról a vasarnap.hu-nak adott interjút.

Ebben elmondta, hogy istenhite a támadás közben sem hagyta el, s bár nem érti, Isten miért hagyta, hogy mindez megtörténjen vele, mégsem érzi úgy, hogy magára hagyta volna a bajban, Makai szerint a férjét ugyanis ő küldte hozzá. A futónő azt is elmesélte, hogy a támadás óta számtalan nőtől kapott levelet, akik hozzá hasonló erőszakot éltek át, s most tőle várnak támogatást. Elmondta, bár coach-nak tanul, úgy érzi, a probléma túlnő rajta, és nem tudja, hogyan segíthetne.

Az interjú végét egy döbbenetes kijelentéssel zárta. Azt mondta, annak köszönheti a túlélését, hogy a hagyományos családmodell szerint éli életét, ahol férje a “család papja”, vezetője, aki ha nem lett volna ebben a státuszban, nem biztos, hogy vállalta volna a felelősséget a családjáért. Makai szerint ha nem ez a modell szerint élnek, hanem

“ő egy liberális, feminista és karrierista nő, akkor nem biztos, hogy megmentették volna az életét.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!