Elképesztő kijelentést tett a megtámadott futónő – Budaházy Edda elbújhatna mellette

Makai Viktória a vasarnap.hu-nak adott interjújában rúgott bele egyet a másként gondolkodókba.

Nagy port kavart néhány hete a hír, hogy futóedzése közben megtámadták és szexuális erőszakra kényszerítették Makai Viktória többszörös ultramaraton bajnok futónőt. Szerencsére még idejében sikerült megelőzni a bajt, miután segélykiáltásait meghallotta férje, aki szintén a közelben futott, és lerángatta róla a támadót. Makai könnyebb sérülésekkel megúszta, támadóját, egy kisgyermekes családapát elfogták. Az átélt borzalmakról a vasarnap.hu-nak adott interjút.

Ebben elmondta, hogy a támadás közben sem hagyta el istenhite, s bár nem érti, Isten miért engedte, hogy mindez megtörténjen vele, mégsem érzi úgy, hogy magára hagyta volna őt a bajban, Makai szerint ugyanis férjét ő küldte hozzá. A futónő azt is elmesélte, hogy a támadás óta számtalan nőtől kapott levelet, akik hozzá hasonló erőszakot éltek át, s most tőle várnak támogatást. Elmondta, bár coach-nak tanul, úgy érzi, a probléma túlnő rajta, emiatt nem tudja, hogyan segítsen. Azt hiszem, férfiként is vehetem a bátorságot, hogy minden nő nevében kijelentsem: úgy egészen biztosan ne, ahogyan az interjúját befejezte.

Állítása szerint ugyanis annak köszönheti túlélését, hogy a hagyományos családmodell szerint éli életét, ahol férje a “család papja”, vezetője, aki ha nem lett volna ebben a státuszban, nem biztos, hogy vállalta volna a felelősséget a családjáért. Makai szerint ha nem ez a modell szerint élnek, hanem

ő egy liberális, feminista és karrierista nő, akkor nem biztos, hogy megmentették volna az életét.

Ez az elképesztő kijelentés után csak remélni tudjuk, hogy egy liberális, feminista vagy “karrierista” nő sem vette a bátorságot, hogy írjon neki, és segítséget reméljen tőle. Nem nehéz elképzelni, hogy felért volna egy újabb traumával, ha azt kapja vissza, hogy lényegében felszolgálta magát az erőszakra, amiért liberálisként és feministaként merte élni az életét.

A gyalázatos és áldozathibáztató kijelentésért Makai helyett is szégyelljük magunkat, és szeretnénk helyette is világossá tenni: mindegy, kivel történik, konzervatívval vagy liberálissal, az erőszak erőszak, senki nem érdemli meg jobban azt a másiknál. Végtelenül szomorúnak találjuk, ha vannak olyanok, akik ezt másként látják.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!