Döbbenet: a szabad sajtót okolja Trump a bombák miatt

Ismét nagyot futott Twitteren az amerikai elnök.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, valaki vagy valakik ugyanolyan bombát küldtek Soros György, Barack és Michelle Obama, valamint Bill és Hillary Clinton házához a napokban. Az üggyel kapcsolatban Soros fia, Alexander is kifejtette véleményét a New York Timesnak, ő a Trump- és Orbán-féle jobboldali populisták gyűlöletpolitikáját tette meg az eset elsőszámú felelősének.

Trump eleinte meglepően elnökien reagált a hírekre: összefogásra szólított fel, és kifejezte, hogy a hasonló erőszakos cselekményeknek nincs helyük az Egyesült Államokban. Még fel sem ocsúdhattunk azonban a döbbenetből, az amerikai elnök már vissza is tért az őt korábban az elnöki székig repítő, a társadalmat megosztó politikájához, amikor a bombaküldésekért a független amerikai sajtót tette felelőssé védjegyévé váló Twitter-üzenetében.

Trump szerint tehát nem azt terheli felelősség a történtekért, aki már évekkel elnökké választása előtt muszlim bevándorlónak hazudta Obamát, a kampánya során lecsukatta volna Hillary Clintont, és aki alig néhány hete volt, hogy azt állította, a szexuális zaklatással vádolt, általa a Legfelsőbb Bíróságba jelölt bíróaspiráns ellen tüntető nőket Soros György fizette. Mi sem világosabb, mint hogy nem az tehet mindenről, aki mindezeket elkövette, hanem az, aki beszámolt róluk.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!