Nem bírta a nyomást, meghajolt az ellenzék előtt

Olyan történt, amire igen kevés példa akadt az utóbbi nyolc évben hazánkban. Úgy tűnik, egy ellenzéki javaslat fog megvalósulni, törvény lesz belőle. Az MSZP-s Harangozó Tamás egyik szakterülete a rendvédelem, sokszor, sokat szólalt meg a rendőrség ügyében, a rendőrök érdekében. Ezt tette akkor is, amikor a Fidesz elvette egy törvénymódosítással 2019. január 1-től elvette a túlórapénzt a rendőröktől, előírva, hogy csak szabadsággal lehet megváltani a túlmunkát. Ez két oldalról nézve is érthetetlen, hiszen azért kell a túlóra,mert így is kevés a rendőr, ezzel a módosítással pedig még kevesebb időt fognak dolgozni, másrészt a rendőri fizetés kiegészítése a túlóra pénzzel sokaknak elengedhetetlen, félő, ha nem kapják meg, akkor otthagyják a rendőrséget.

„A kormány és a Belügyminisztérium a magyar emberek biztonságát veszélyezteti azzal, hogy januártól eltörli a rendvédelmi szerveknél dolgozók túlórájának pénzben való megváltásának lehetőségét” – áll Harangozó  törvényjavaslatának az indoklásában, érvelve amellett,  hogy továbbra is megkapják a választás lehetőségét a rendőrök és más egyenruhások: pénzt vagy szabadnapot kérnek a hivatalosan „túlszolgálatnak” nevezett túlóráikért.

Kósa Lajos, a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke bár először azt kérte,  hogy napolják el a javaslat tárgysorozatba vételéről szóló vitát, később érezve a probléma súlyát, ettől elállt, és azt ígérte, hogy a fideszesek is támogatni fogják Harangozó javaslatát, vagy közös bizottsági javaslatot fogalmaznak meg. Nos, kibújni nem tudnak a bőrükből, azt a presztízs veszteséget nem engedték meg maguknak, hogy egy MSZP_s javaslatot fogadjanak el a parlamentben, így közös bizottsági módosító javaslat formájában kerül a parlament elé a törvénymódosítás. Ebben az esetben a formaság nem számít, az a lényeges, hogy megoldódik egy sokakat érintő probléma, ami -ha hivatalosan nem is- ellenzéki javaslatra kerül majd elfogadásra.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!