Gyurcsány és a DK-frakció a parlament lépcsőjén éjszakázott – aztán visszamentek a Rózsadombra

Változatlan ötletességgel bizonyítja politikai talpraesettségét a Demokratikus Koalíció annak elnökével, Gyurcsány Ferenccel az élen. Közéleti flashmob-sorozatuk újabb állomásaként a munkahelyük biztonsággal őrzött lépcsőjén töltötték az éjszakát.

A DK-kék táblácskáikkal mind magyar, mind angol nyelven arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy embertelen a hajléktalanokat üldöző pogrom-törvény. Kissé ironikus, hogy a lépcsőkön több, mint jóltáplált középkorú emberek ülnek erősen megtámogatott egzisztenciális és anyagi háttérrel, de szó se róla, ha nem tiltakoznának, akkor meg azzal lenne bajunk – bizonyára.

Az egyéjszakás kaland szereplői közül lényegében egyedül – feltehetően a fotó és a szolidaritás kedvéért helyet foglaló – Iványi Gábor múltjáról tudjuk, hogy tudja, milyen az üldöztetés és a nélkülözés,

a többiekről legfeljebb annyi látszik, hogy hideg van és nagyon elítélik a kormány politikáját – a hölgyeknek legalább egy pokróc is járt figyelmességből, hogy fel ne fázzanak és ez így helyes.

Az elnök videóüzenetében számolt be a tiltakozásuk indíttatásáról, miszerint ne csak beszéljünk a hajléktalanok problémájáról, de érezzük is az éjszaka hidegét. Sokan meglátogatták őket az éjszaka folyamán, beszéltek a hajléktalanok problémáiról, ezt megértve is csak azt válaszolhatta az éjszakai őrujárat, hogy ezt a kérdést nem karhatalommal kell megolsani – egyetértünk.

A frakció hölgytagjai már nem álltak a még sötétségben – tehát igen korán – lezárult hajnali búcsúbeszéd alatt társaik között, érthető, hiszen ők érzékenyebbek a hajléktalansággal járó hányattatásokra, reméljük nem fáztak fel. Bizonyára számos drámai tanulsággal tértek haza meleg otthonaikba, ahol átértékelhették azt a világot, amelynek állampolgárai tavaszig húzódnak kartondobozokba burkolva bokorról-bokorra, míg meg nem fagynak.

A Gyurcsány és a DK-frakció a parlament lépcsőjén éjszakázott – aztán visszamentek a Rózsadombra cikk eredetileg a Szabadhír -n jelent meg.


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata
OSZD MEG!
A szabadhir.hu oldal azért jött létre, hogy új, szabad utat keressen a magyar média mostani, nehéz időszakában. Célunk, hogy azok a híreket, amelyek a közmédiában a jól ismert okokból nem, vagy csak megszépíthetve jelenhetnek meg, eljuttassuk az emberekhez. Független hírgyűjtő és hírszolgáltató portálként célunk az objektív tájékoztatás, nem akarunk semmilyen pártnak, politikai szervezetnek megfelelni. Küldetésünk, hogy híreinkből a magyar olvasók széleskörű képet kapjanak a közéletről és a belpolitikai helyzetről. Amennyiben egy-egy írásunk megtetszik, köszönjük, ha azt megosztja a közösségi oldalain! Ezzel sokat segít nekünk és másoknak is, akik szeretnének tisztán látni a magyar közélet zavaros világában.