Gyurcsány és a DK-frakció a parlament lépcsőjén éjszakázott – aztán visszamentek a Rózsadombra

Változatlan ötletességgel bizonyítja politikai talpraesettségét a Demokratikus Koalíció annak elnökével, Gyurcsány Ferenccel az élen. Közéleti flashmob-sorozatuk újabb állomásaként a munkahelyük biztonsággal őrzött lépcsőjén töltötték az éjszakát.

A DK-kék táblácskáikkal mind magyar, mind angol nyelven arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy embertelen a hajléktalanokat üldöző pogrom-törvény. Kissé ironikus, hogy a lépcsőkön több, mint jóltáplált középkorú emberek ülnek erősen megtámogatott egzisztenciális és anyagi háttérrel, de szó se róla, ha nem tiltakoznának, akkor meg azzal lenne bajunk – bizonyára.

Az egyéjszakás kaland szereplői közül lényegében egyedül – feltehetően a fotó és a szolidaritás kedvéért helyet foglaló – Iványi Gábor múltjáról tudjuk, hogy tudja, milyen az üldöztetés és a nélkülözés,

a többiekről legfeljebb annyi látszik, hogy hideg van és nagyon elítélik a kormány politikáját – a hölgyeknek legalább egy pokróc is járt figyelmességből, hogy fel ne fázzanak és ez így helyes.

Az elnök videóüzenetében számolt be a tiltakozásuk indíttatásáról, miszerint ne csak beszéljünk a hajléktalanok problémájáról, de érezzük is az éjszaka hidegét. Sokan meglátogatták őket az éjszaka folyamán, beszéltek a hajléktalanok problémáiról, ezt megértve is csak azt válaszolhatta az éjszakai őrujárat, hogy ezt a kérdést nem karhatalommal kell megolsani – egyetértünk.

A frakció hölgytagjai már nem álltak a még sötétségben – tehát igen korán – lezárult hajnali búcsúbeszéd alatt társaik között, érthető, hiszen ők érzékenyebbek a hajléktalansággal járó hányattatásokra, reméljük nem fáztak fel. Bizonyára számos drámai tanulsággal tértek haza meleg otthonaikba, ahol átértékelhették azt a világot, amelynek állampolgárai tavaszig húzódnak kartondobozokba burkolva bokorról-bokorra, míg meg nem fagynak.

A Gyurcsány és a DK-frakció a parlament lépcsőjén éjszakázott – aztán visszamentek a Rózsadombra cikk eredetileg a Szabadhír -n jelent meg.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!