Te sem hiszed el mivel védekezik a Fidesz az Európai Néppárt frakcióvezetőjének kijelentésére

Fotó: Kovács Tamás - MTI

Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatón reagált Manfred Weber az Európai Néppárt frakcióvezetőjének kijelentésére, mellyel a Fideszt bírálta.
A frakcióvezető az Euronewsnak azt nyilatkozta, csalódott azért, amiért nem került fel arra a kampányvideóra, amit a magyar kormány készített. Szerinte Soros György, Guy Verhofstadt és Judith Sargentini mellett lenne a helye, hiszen Ő is megszavazta a Sargentini-jelentést.

Manfred Weber továbbá kijelentette azt is, hogy teljességgel elfogadhatatlan a Fidesz kommunikációja azzal kapcsolatban, hogy összemossa a migrációról szóló vitát a jogállamiságról szóló vitával.
Míg Orbán Viktor kiáll az Európai Néppárt vezetője mellett és támogatja annak törekvéseit, hogy bizottsági elnök legyen, addig ez a bizalom visszafelé nem annyira látszódik. Sokszor hallani röpke híreket arról a lehetőségről, hogy kizárják a Fideszt a Néppártból. Ez egyelőre még várat magára. Az azonban biztos, hogy a Fidesz magától semmiképp nem fogja otthagyni Néppártot, még akkor sem, ha politikájukat elutasítják, bírálják pártcsaládon belül.
Weber hozzátette, a civil szervezetek és az akadémiai szabadság helyzetére koncentrál a Sargentini-jelentés melyet Ő is megszavazott és semmi köze a migrációhoz.

Az Európai Néppárt vezetőjének nyilatkozatára tett magyar álláspontot Kovács Zoltán jelentette be sajtótájékoztatóján, mely a következő: “minden Magyarország elleni támadás mögött, amelyek az országot érték az elmúlt időszakban, egyértelműen a bevándorlás kérdése áll”.

A Fidesz tehát teljesen leegyszerűsítette a dolgokat. Nem akarnak minden ellenük irányuló nyilatkozatra külön-külön reagálni, mindegyikre kitalálni valami hangzatos dolgot miért nem igaz amivel őket vádolják, egyszerűen elég ezentúl egyetlen mondat számukra: „Minden Magyarország elleni támadás mögött a bevándorlás áll”. Ezzel le is van tudva minden.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!