Ákosnak betelt a pohár, nem hiszi el, mivel lázad!

Fotó: Beliczay László - MTI

Nagyot futott Mészáros Lőrincéknél a forradalom emléknapján a pártállam kedvenc zenésze.

Az elnyomásról is szó esett abban az interjúban, amit Kovács Ákos Kossuth-díjas dalszerző adott Mészáros Lőrinc tévéjében, az Echo-ban az 56-os forradalom évfordulójának reggelén. Ha esetleg azt gondolná, hogy a zenész a fideszes sajtókoncentráció vagy az újra kiépülő pártállami propaganda ellen emelt szót, inkább ne tegye, Ákos szerint ugyanis nem Orbánék sajátítják ki a közbeszédet, hanem a liberálisok. Mint fogalmazott, Magyarországon

liberális véleményterror van,

ők uralják a kultúra minden területét, lázadásnak szerinte ma már nem az számít, ha valaki szabadelvű, hanem az, ha konzervatív.

Hogy a zenész miért gondolja úgy, hogy a kultúra annyira leegyszerűsíthető, hogy felosztható egyszerű pártlogók mentén, vagy hogy miért érzi elnyomva magát közel 9 év fideszes hegemónia után, rejtély. Ahogyan az is, hol élt Ákos az elmúlt években, hogy nem vette észre, hogy a Fidesz tematizációs monopóliumot épített ki óriásira duzzadt médiabirodalmán és a feneketlenül rendelkezésére álló adóforintokon keresztül.

Amit Ákos és a hozzá hasonlók liberális véleményterrornak neveznek, az nem jelent többet, mint hogy tartsuk a közbeszéd medrét a demokratikus normák mentén. Vagy máshogy fogalmazva: nem kell tolerálni az intoleranciát, jogosan elvárható ugyanis, hogy ne kirekesztő, másokat dehonesztáló hangok uralják a közbeszédet.

Valaki írhatna erről is egy dalt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!