Ha már megy, ide mehet – ünnepi megemlékezések Budapesten

Ha valaki úgy döntene, hogy kedden mindenféle politikusokkal töltené értékes szabadidejét, ám tegye, az ő dolga, joga van hozzá. És mivel joga van, segítünk, megmondjuk kivel és hol bulizhat kedvére.

Persze eszembe jut az egyszeri férj, aki a munkából hazafelé menet az ágyban találja a feleségét a legjobb barátjával, aki döbbenten kérdőre is von: – Józsikám, nekem muszáj, de te miért?!

Szóval én mennék inkább kirándulni, sörözni, horgászni, bográcsolni, de nem fogok, mert nekem muszáj ott lennem. Akinek meg miért, annak itt a választék:

Kormány, Fidesz, KDNP – egész nap, az egész fővárosban

A kormány körberohanja a várost, ezért az állami megemlékezések helyszíneivel nem foglalkozunk külön, ha szívesen elmenne Orbán Viktort, Rétvári Bencét vagy akár Boros Pétert nézni, hallgatni, az kattintson ide. Jó, annyit segítünk, hogy a miniszterelnök 15 órától a Terror Házánál sorosozik migránsozik mond beszédet.

MSZP-Párbeszéd – Nagy Imre-szobor

Háromnegyed egykor a baloldali pártszövetség élenjáróként vág bele az ünneplésbe (legalábbis az ellenzéki oldalon, mert aki fentebb kattintott, az láthatja, hogy a kormánytagok egy része már bele is fáradt a szereplésbe). Nos, a még friss Karácsony Gergely – Tóth Bertalan páros a Kossuth tér melletti Nagy Imre-szobornál koszorúz.

Liberálisok – 301-es parcella

13 órakor kezdődik, tehát Csepelen vagy Budán lakó liberális olvasóink vagy bőségesen reggelizzenek, vagy korai ebéddel számoljanak, aztán spuri, mert nincs közel az Új Köztemető, nem beszélve arról, hogy annak is a legtávolabbi sarkában van az egykori tömegsír, ahol a Magyar Liberális Párt tartja megemlékezését.

Jobbik – az egykori Magyar Rádiónál

Fél négykor vág bele a Jobbik, már ami marad belőle addig, bár most kissé csitulni látszanak a hullámok, amelyek majdnem elnyelték Vona Gábor egykori pártját. Aki még velük van, az a Bródy Sándor utcában ünnepelhet.

Baloldali ellenzék – Bem tér

Szóval ott, ahol mostanában szoktak, háromnegyed négykor. Külön pikantériája a dolognak, hogy a kormányprogramra kattintók láthatták: fél hatkor ott már a Fidesz bulizik, a találkozás pedig nyilván elkerülendő. Hosszú beszédek tehát aligha lesznek, pedig a fellépők az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Momentum, Hadházy Ákos és Márki-Zay Péter. Már ha addig össze nem vesznek, de hátha nem.

LMJ – Lehet Más a Puzsér

Az LMP fél hattól a Szent Gellért téren tartana fáklyás megemlékezést, de a szülők bizonyára nagyon elfoglaltak, ezért a Lehet Más a Jövő nevű ifjúsági szervezetük lép fel ezen a helyszínen, Puzsér Róbert főpolgármester(ön)jelölt vendégszereplésével.

A Ha már megy, ide mehet – ünnepi megemlékezések Budapesten cikk eredetileg a Szabadhír -n jelent meg.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!