Csúnyán visszaéltek a nevükkel, de nem hagyják annyiban!

Fotó: Népszava/
Számos ismert művész nevével él vissza egy álhírgyártó oldal, így generálva magának olvasottságot. A recept egyszerű, kitalált sztori valamilyen jól ismert személy nevével, fényképével tálalva. A valódi szerzők persze ismeretlenek maradnak, mint ahogy a weboldal üzemeltetői is. Legutóbb Gálvölgyi János és Hernádi Judit nevével próbálták meg felpörgetni oldaluk látogatottságát, miközben egyikőjük sem nyilatkozott ennek az oldalnak.

“Ehhez nekünk semmi közünk. Azt, hogy nekünk mi a véleményünk arról, ami az országban zajlik, ismerhetik a barátaink és azok, akik elolvassák a velünk készült interjúkat”

– mondja Gálvölgyi János. A népszerű színész azt is kifejtette, hogy ha van mondanivalójuk, akkor megtalálják a módját rá, hogy az el is mondják. Példának említette
József Attila: Tél című versét, amelyet civil kezdeményezésre, többed magával mondott el, és nem rég került fel az internetre. Hernádi Judit sem nem csinált titkot abból, hogy „rettenetesnek tartja” a hajléktalanokat sújtó törvényt, erről beszélt már az ATV-ben és részt vett a Város Mindenkiért tüntetésén is a Kossuth téren.
A közösségi médiában terjesztett szövegek gyakran köszönő viszonyban sincsenek a valósággal, csak hangzatos nyelvi elemekkel tarkított mondatokat adnak ismert és kedvelt emberek szájába. Máskor, azonban ugyanezt a módszert alkalmazzák politikai manipulációra, amikor például Putyin szájába adnak soha el nem hangzott mondatokat. Arra kérjük kedves olvasóinkat, ha ilyen álhíreket látnak a Facebook-os hírfolyamukban, akkor kattintsanak a bejegyzés jelentésére, és tudassák a szerkesztőkkel, hogy álhírrel van dolguk!
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!