Amerikából üzentek Orbánnak: vajon megérti?

Orbán bár a kormányfők közül először állt ki Trump mellett az amerikai választási kampányban, még sem úgy alakulnak a magyar-amerikai kapcsolatok, ahogy ő azt szeretné. Trump elnökké való választása óta például nem tud kicsikarni magának egy személyes találkozót, miközben mindenki azt gondolta, hogy ez menni fog a Trump melletti hazardírozós kiállása után.

Most az USA nagykövete David Cornstein látogatott Szegedre, ahol Botka László városvezetővel találkozott, aki mellesleg egy ideig Orbán kihívója is volt, és ellenzékből irányítja a várost igen sikeresen. Persze nem vonhatjuk kétségbe, hogy a nagykövetet valóban érdekelte a szegedi halászlé elkészítésének fortélya, de aki jártas a diplomáciában, az érti, miről van szó. Főképp, hogy az október 12-i látogatásról a diplomata , és a budapesti amerikai nagykövetség közösségi oldala szerint is igen tartalmas és informatív napot töltött el a városban.

Valószínűleg, nem a zsinagóga meglátogatása és nem is a 25 középiskolás diákkal folytatott beszélgetés volt az informatív, hanem a Botkával eltöltött ebédidő. Az, hogy mi hangzott el ezen a beszélgetésen nem tudjuk, de erős jelzés a kormányzatnak, ha a nagykövet ilyen pozitívan értékeli egy ellenzéki vezetővel a találkozóját, miközben a CEU ügyében, vagy az ukrán-magyar konfliktust értékelve erős kritikákat fogalmaz meg Orbánékkal szemben.

Köszönjük, Szeged! Cornstein nagykövet egy rendkívül érdekes és informatív látogatást tett a városban október 12-én….

Közzétette: US Embassy Budapest – 2018. október 16., kedd

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!