Gulyás Gergely Berlinben magyarázta el, mi is az a demokrácia!

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter a berlini magyar nagykövetségen megrendezett megemlékezésen mondott beszédet, az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából, adta hírül a 444.hu.
Beszédében kifejtette, hogy Európa identitását meg kell védeni, és ezt a legjobban úgy lehet, ha az egész kontinens átveszi azt a szabadságküzdelmet, amit Magyarország már évszázadok óta folytat.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédében Kossuth Lajos szavait idézte:
„Mindent a népért, mindent a néppel együtt, semmit a népről a nép feje felett, ez a demokrácia.”

Gulyás Gergely úgy véli ez az idézet rámutat arra, hogy a magyarok mindig is küzdöttek a szabadságukért, és most, hogy nálunk minden rendben van, ideje megvédeni az európai identitást, ezért Európában is érvényesülnie kell ennek a magyar felfogásnak.

A miniszter továbbá kifejtette azt az álláspontját is, hogy ma az európai bizottságban nem teljes a szabadság, miszerint következmények nélkül bírálhatja bárki a magyar kormány vezetését, de ha valaki szót mer emelni az ellen ahogyan az európai bizottságot vezetik, rögtön kirekesztéssel fenyegetik és EU ellenesnek titulálják.

A megemlékezés után Gulyás azt nyilatkozta a közmédiának, hogy “a szabadságvágy erősebb, mint a diktatúra, és a diktatúrának semmiféle demokratikus legitimációja nincsen… azt látjuk, hogy ezeket az alapokat újra és újra tisztázni kell, hiszen úgy tűnik, hogy Európában a legújabb időszakban már a demokrácia sem számít”.

Szerinte az Európai Unióban semmibe akarják venni egy nép választóinak akaratát, a népszuverenitást, és Európában már a demokrácia sem számít. Magyarországon 1956-ban azért küzdöttek, harcoltak az emberek, hogy ma azok döntsenek Magyarországon, akiket demokratikusan választottak meg, hogy a nép akarata érvényesüljön és szabadság legyen!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!