Ez már mindennek az alja: kiszivárgott, hogy milyen külföldi focicsapatokra költ a kormány

Fotó: Kollányi Péter / MTI

A kormány még 2016 decemberében döntött úgy, hogy támogatja egy újabb határon túli település focicsapatát. Orbán eddig is előszeretettel virágoztatott fel magyar adómilliárdokból határon túli sportegyesületeket, de a Délvidéki Sport Akadémiának szánt 4,5 milliárd forint, kimagaslóan soknak számít.

Magyar adófizetők pénzéből támogatta meg a Fidesz több külföldi település fociegyesületét is, amelyek milliárdos támogatásban részesültek. Ilyen település például a szlovéniai Lendva (1,3 milliárd), a szlovákiai Dunaszerdahely és Révkomárom (a kettő együtt 2,2 milliárd), a romániai Csíkszereda és Sepsiszentgyörgy (összesen 3,5 milliárd), az ukrajnai Munkács (2,6 milliárd) és a horvátországi Eszék (2 milliárd).

Tehát mint látható, külön-külön egyik határon túli település sportegyesülete se kapott olyan magas összeget, mint a topolyai harmadosztályú klub, a Délvidéki Sport Akadémia. Az Átlátszó.hu szerette volna kideríteni, mire költik el a Vajdaságban a 4,5 milliárd forintos támogatást, de érdemi választ sehonnan se kapott.

A tételes lista kikérését követően, az MLSZ arra hivatkozva tagadta meg annak kiadását, hogy mondván ők csak közvetítők.

A támogatást lebonyolító és ellenőrző cég, a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. érdemi választ nem adott a hírportálnak.
A topolyai Délvidéki Sport Akadémia egyszerűen nem adta ki a kért iratokat, mivel a klub magántulajdonú jogi személynek minősül.

Így továbbra is rejtély, mire megy el a rekordösszegű magyar költségvetési támogatás!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!