Visszataszító amit művel, most magát buktatta le Orbán

Fotó: Facebook/ Orbán Viktor

Emlékeznek még 2003-ban a “Söjtöri-lakomára”? Ez volt az a pillanat, amikor a Fidesz elkezdte felépíteni az évekig tartó negatív, karaktergyilkos kampányát, “luxus baloldalnak” kikiáltva az akkori MSZP-SZDSZ kormányzatot. A lakomának titulált ebéd egyébként egy kihelyezett kormányülésen volt, összesen 100 fő vett rajta részt, és összesen az egész nem került 734 ezer forintba került!!! Ez aztán tényleg skandallum, volt is következménye, ugyanis, az urizáló, később velejéig romlottnak és korruptnak bemutatott baloldal a következőt tette: a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkára közleményt adott ki, melyben elnézést kért, hogy nem gondosan és takarékosan jártak el, holott a kormány ezt a felfogást vallja. Kiss Péter kancellária miniszter vizsgálatot rendelt el, és két minisztériumi tisztviselő írásos figyelmeztetést kapott, “a versenyeztetési feltétel kialakításában elkövetett hibák miatt”.

Hol tartunk ma már ehhez képest! Orbán nem hogy szégyenkezve, de büszkén kiabálja bele az emberek arcába, hogy bizony ő magánrepülőn utazik, és akár tetszik akár nem, a jövő héten is így fog tenni! Nincs már bocsánatkérés az ajándékba kapott luxusvadászatok, a gombamód szaporodó kastélyok, a semmiből előkerült luxus yachtok miatt. Nincs már nyoma sem a társadalommal szembeni alázatnak, a lelkiismeretnek, erkölcsi aggályoknak.

Ha valaki esetleg azt gondolná politikusokról, hogy egyik kutya, másik eb, akkor ez a példa jól mutatja a Medgyessy által vezetett kabinet és a mostani közötti különbséget.

Orbánék 2003-ban hónapokig rugóztak a 734 ezer forintos ebéd számlán, ma meg már a kormányfő öltönye többe kerül mint Söjtörön 100 fő étkezése. Erről tanúskodik a Facebook oldalára feltett videója, melyben a háttérben látható a Galamb szabóságból származó öltönye. Ebben az úri szabóságban luxus kategóriás, egyénre tervezett ruhadarabokat kínálnak, egy öltöny esetén a 3 500 euró átlagos árnak számít. Ez forintban átszámítva egymilliónál is több, több mint a teljes söjtöri étkezés, több mint Orbán vagyonbevallásában szereplő megtakarítás.

Mindeközben az utcán engedélyt adtak a hajléktalanok kevéske tulajdonának elégetésére, az utolsó, őket a társadalomhoz kötődő emlékeik megsemmisítésére. És nincs bocsánatkérés. Nem is lesz, ezektől ne várja senki.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!