Andy Vajnát most lökik a szakadékba, mindenét elvesztheti

forrás: nepszava.hu

Andy Vajna az Orbán rezsim egyik emblematikus figurája, aki azért a maga hollywoodi stílusával utat is mutatott a magyar susogós melegítők világából érkezett, a Fidesz jóvoltából meggazdagodott szerencselovagoknak. Ma már a NER kegyeltjei itthon is megengedhetik maguknak azt a fényűzést, amit Andy csillogtatott meg nekik. Magánrepülők, magán jachtok, 12 milliós karórák, több százezres táskák, ibizai “lazulós” bulik már a hazai elitnek is jellemzői lettek.

De Andy Vajna más szempontból is tipikus figura lehet. Megkapott mindent, amit akart -és amit rábíztak- kaszinók, rádió, televízió, film alap felügyelete. Meg is tett mindent, hogy háláját kimutassa, a TV2 hírműsorait az állami hitelért cserébe olyan szintre sikerült süllyesztenie, amire kulturált helyen inkább “horror-fantasy” kategóriát használják. De mindez nem elég. Nem, most megfogja mindenki tanulni, hogy ennyi nem elég. Már nyáron felröppentek a hírek, hogy nemcsak médiaérdekeltségeit, hanem akár kaszinóit is elveszítheti Vajna. Egyszerű az ok: Orbán elégedetlen. Egyrészt, bár a TV2 Tények műsora kritikán aluli módon önti a kormánypropagandát, az még sem tudja felvenni a versenyt az RTL Klubbal, azt jóval többen nézik. Mások szerint pedig ennek tetejébe zsákokkal hordják ki a pénzt a tévéből. A film alapnál sincs elégedettség a munkájával, nem készültek olyan “jelentős” magyar témájú történelmi filmek, amik bemutatnák például Horty életművét, természetesen a kormány szélsőjobbos nézőpontjából.

Vajna médiaérdekeltségei szépen lassan, de biztosan vándorolnak át közvetlenül Orbán Viktorhoz Mészáros Lőrinchez. Fideszes források szerint, akkora az elégedetlenség, hogy akár a kaszinóit is elvesztheti az egykori üdvöske. Jelzés ez mindenkinek: vagy úgy muzsikálsz 120 százalékban, ahogy kérik, vagy mész a lecsóba, legyél akármilyen nagy név is. Orbán viszont már farkasvakságban szenved saját hatalmától, és nem veszi észre, hogy ez számára is igen veszélyes. Az új fiúk, akik ebben a rendszerben szocializálódtak, ebben a rendszerben szerezték meg a pénzüket, befolyásukat, hatalmukat, rajta is átfognak lépni, úgy, ahogy tőle tanulták. Ne legyen kétsége senkinek, ezek a fiúk lesznek az elsők, akik Orbán hátába döfik a kést, amikor már nem elősegítője, hanem akadálya lesz a további gazdagodásuknak. Láttunk már ilyet a történelemben. Igaz, fiam? Brutus…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!