Továbbra is nagy a titkolózás a Honvédség gépei körül!

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Tovább folyik a titkolózás arról, hogy kik használják azokat a repülőket, amelyeket a Magyar Honvédség vásárolt. Közleményük és határozott álláspontjuk szerint, ezek a gépek nem kormánygépek, tehát csapatszállítást és futárszolgálatot látnak el. Ellentmondás a sztoriban, hogy Orbán Viktort azonban már többször látták kiszállni belőle, adta hírül a HVG.hu.

A közbeszerzéseket megkerülve vásárolt két csapatszállító elég alkalmatlan feladata ellátására, hisz nem rendelkezik hátsó rámpával ami elengedhetetlen lenne a málhákkal felszerelt katonák beszállásához. Talán ez eredményezhette azt is, hogy mikor magyar katonákat kellett Irakba szállítani, a Honvédség külön bérelt egy repülőt erre a célra. A harmadik gép, ami egy sokkal kisebb mint a másik két gép, a Honvédség állítása szerint futárszolgálatot lát el. A Dassault Falcon 7X viszont inkább egy business jet, mint futárgép, legalábbis főleg üzletemberek és hírességek használják szerte a világban.

Tehát a katonai csapatszállító csapatszállításra alkalmatlan, miniszterelnök utaztatására viszont megfelelő, annak ellenére, mint azt már többször is kihangsúlyozták, ezek nem kormánygépek. A Honvédség által vásárolt “nem kormánygéppel” utazott Orbán Viktor Izraelbe, Montenegróba, Moszkvába és Salzburgba is. A másik Airbus A319-el pedig Áder János köztársasági elnök repült volna, ha azt a gépet nem törik össze még a felszállás előtt.

A HVG szerette volna megtudni, hogy ezeket a gépeket kik használják pontosan, mikor repülnek és hova, a Honvédség azonban nem adott semmilyen információt, mondván ezek az adatok nem nyilvánosak, mert a Magyar Honvédség működésére vonatkoznak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!