Czeglédy nemes bosszút állt. Szombathely a volt képviselő mellé állt

Kép forrása: Facebook - Czeglédy Csaba

Szombathelyen időközi önkormányzati választást kellett tartani, mert az 5. választókerület eddigi képviselője, az MSZP-s Czeglédy Csaba ellen büntetőeljárást indított, bosszú hadjáratot folytat a Fidesz. A bíróság úgy rendelte el az előzetes letartóztatását, mintha valami rablógyilkos lenne, az ügyészség pedig nem járult hozzá, hogy részt vehessen a városi képviselő-testületi ülésen. Így egy év után törvény szerint megszűnt a mandátuma.

A tét nagy volt, mert ezen a mandátumon dőlt el, sikerül e a közgyűlési többséget megszereznie a Fidesznek, így ki tudja-e hagyni a jövőben a döntéshozatalból a helyi civil szervezetet, amely szintén rendelkezik közgyűlési tagokkal. Czeglédy a körzetét négy évvel ezelőtt meggyőző fölénnyel, 50-36 százalékos aránnyal nyerte, annak ellenére, hogy volt jobbikos és LMP-s induló is. Most is magabiztosan nyert László Győző, az Éljen Szombathely! Egyesület jelöltje, akit a teljes ellenzék támogatott.

Ez a győzelem is bizonyítja, hogy a szombathelyiek számára nyilvánvaló, Czeglédy Csabát mondvacsinált indokokkal tartják fogva több mint egy éve. A valós ok valószínűleg az, hogy Czeglédy többször célzott arra nyilvánosan, hogy a tulajdonában vannak olyan, az  Elios-ügyhöz kapcsolódó dokumentumok, amik igen kellemetlenül érinthetik Orbánt és családját.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!