Tállai mondott már hülyeséget, de ekkorát még soha

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Az Európai Parlament a napokban fogadott el egy javaslatot, ami 25 százalékban maximalizálná a tagországokban az általános forgalmi adót (áfa). Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára egy interjúban kifejtette, hogy a jelenleg 27 százalékos áfa 25 százalékra való csökkentése, a magyar versenyelőny eltűnését eredményezné, és ez a magyar embereknek sem lenne jó, adta hírül a 444.hu.

Az államtitkár szerint, az jelenlegi áfakulcs csökkentése több száz milliárd bevételkiesést jelentene a költségvetésnek, ráadásul ezzel a lépéssel a kereskedők járnának jól, nem pedig a fogyasztók. „Azért van idehaza magasabb áfa, hogy a lehető legkisebbre csökkenhessen az szja és a cégek adója, és hogy támogatni lehessen a családokat és a munkahelyteremtést”. Ez világos és érthető: azzal támogatjuk a családokat, hogy drágán vesznek meg mindent. Unortodox a megoldás, az biztos, főképp hogy az ÁFA-t közgazdász körökben a szegények adójának hívják.

Tállai András szerint Magyarország versenyelőnyét venné el az uniós közteherviselési előírások egységesítése. Szerinte adóverseny van Európában és a magyar adócsökkentést nem néznék jó szemmel a befektetők. Tehát a Fidesz szerint, nekünk magas adó kell. Hisz minél magasabb az adó, annál jobb a magyar embereknek és az EU adócsökkentési javaslata a magyar emberek kárára lenne.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!