Szijjártó orosz ügynök? Az ukránok ezt állítják!

FOTÓ: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Ez bizony kemény állítás, aminek egyenlőre semmi bizonyítéka nincs, azon kívül, hogy egy nacionalista ukrán szervezet ezt állítja. A történet előzménye, hogy a Mirotvorec (Béketeremtő) nacionalista ukrán szervezet a honlapján közzétett egy 500 fős listát, ukrán-magyar kettős állampolgársággal, magyar útlevéllel rendelkező kárpátaljai tisztviselőkről és önkormányzati képviselőkről. Már ez magában döbbenetes, de az még inkább, hogy a szervezet azt állítja, hogy az orosz titkosszolgálatoktól lopta el a magyar útlevelek teljes adatbázisát 2015-ig bezárólag, ugyanis ebben az évben lopta el azt az orosz titkos szolgálattól.

Ezen túl pedig, rémisztő kijelentést tesznek, miszerint:

minden alapja megvan annak feltételezéséhez, hogy amennyiben Szijjártó Péter külügyminisztert poligráfos vizsgálatnak vetnék alá, kiderülne, az orosz titkosszolgálatok őt is beszervezték”.

E mellett megjegyezték, hogy „mi ritkán tévedünk, de ez a magyarok problémája. Mi nem avatkozunk be az ő belügyeikbe, de ügyelünk arra, hogy a mieinkbe se avatkozzanak be.” Márpedig, akik az orosz titkos szolgálattól tudnak lopni, azoknak elhiszem, hogy ritkán tévednek, és azt is feltételezem, hogy nem csak útlevél adatbázist loptak el. Lehetséges, hogy csak a szokásos zavart keltő dezinformációról van szó, de az elgondolkoztató, hogy egy ilyen vád esetén miért nem hördül fel az ország, hogy ez bizony hazugság.

Bizony, sokan elhiszik a kijelentést, Orbán és Putyin szoros kapcsolatát, gyakori találkozójukat tekintve, Orbán 2007-es, az oroszokkal kapcsolatos hirtelen, 180 fokos fordulatára visszaemlékezve. A bizalom elfogyott az ország vezetőivel kapcsolatban, és sokan azt feltételezik, hogy az kiabál legjobban akinek a háza ég, az „hazaárulózik” legjobban, akinek a leginkább takargatni valója van.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!