Kiakadt Orbánékra az EP-képviselő, miután kitörték az ablakát

kép forrása: MTI

Jávor Benedek Facebook-oldalán osztotta meg a botrányos történetet.

A Párbeszéd EP-képviselője szerint évek óta folyamatosak az irodáját ért atrocitások, melyek kezdetben csak gyűlölködő üzenetekre korlátozódtak, az utóbbi hónapokban azonban bekeményítettek az elkövetők. Mint mondta, eleinte „csak” ürüléket raktak a postaládájába, később viszont már a kertbe is bemásztak, és összekenték vele az ablakot is. A feljelentést viszont csak azután tette, hogy egy kővel be is dobták azt.

A képviselő a kormány háborús és uszító retorikáját tette meg felelősnek a történtekért, egyben felszólította Orbánt, Gulyás Gergelyt, Rogán Antalt és „a többieket”, hogy gondolják át, meddig szeretnék elvinni ezeket az embereket.

„Kedves Orbán Viktor, és a többiek! Mit szeretnétek, mit, vagy kit dobjanak meg legközelebb? Mit, vagy kit akasszanak a jövő héten? Mekkora tömeg nyomuljon be képviselők családi házába? És ott meddig menjenek? A kertig? Az előszobáig? Vagy a gyerekszobát is keressék fel?”

– fogalmazott.

Azt is hozzátette: ugyan nem vár eredményt a nyomozástól, de úgy érezte, ki kell fejeznie, hogy ezt nem hagyhatja tovább, valamit tennie kell.

Az utóbbi időben nem ez volt az egyetlen szélsőséges eset: miután megszavazta a Sargentini-jelentést, felakasztottak egy Ujhelyi Istvánról készült bábut a volt MSZMP székház előtt, egy menekülteket néhány napra vendégül látó panziós kerekeit pedig kiszúrták. Akkor a miniszterelnök úgy fogalmazott: nagyon helyes, hogy a helyi polgárok ilyen hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket.

Jávor Benedek Facebook-posztját itt teljes terjedelmében elolvashatják:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!