Puzsér Róbert cserbenhagyta az Erdogan ellen tüntetőket – a rendőrök a buszokon is követték a fiatalokat

Kép forrása: Pesti Bulvár - Jabronka Richárd

Ismerjük már Puzsér Róbertet és módszereit. Egyetlen működési elve van: lát vagy hall egy hírt a közéletben, megvárja, amíg kialakul a kérdés körül két ellentétes vélemény, ő pedig megfogalmaz egy “botrányos” harmadikat. Amikor azonban nincs hakni, egyszerűen odébbáll.

Így történt volna ez tegnap is, amikor felszólalóként őt is várták az esti, Erdogan elleni tüntetésen, de a demonstrálók elmondása szerint, amikor megérkezett, és látta, hogy kevesen vannak, egyszerűen lelépett. (Nem azért az ügyért vállalt szolidaritást, amiért nagyon sokan a rendőrök lezárásai miatt meg sem tudták közelíteni a rendezvényt, hanem érezte, hogy kevés a sajtó, nincs módja eljátszani a szerepét.)

Az esemény leírása:

identitás

A Pesti Bulvár a helyszínen volt, amikor is a Mecset utcát rendőrsorfal zárta le, minket sem engedtek át, hiába hirdettek meg egy bejelentett tüntetést. A Gül Baba utca felől sikerült “bejutnunk”, de mint kiderült nagyon sokak nem voltak ennyire szerencsések. A Türbe térre minket sem engedtek már be. Feltűnően sok rendőr vett körül minket, közülük sokan folyamatosan (még a BKK-járatokon is követték a demonstrálókat.)

Nagy valószínűséggel csak a legkitartóbbak jutottak el a helyszínre. (Címlapképünkön).

Vajnai Attilával beszélgettünk, aki elmondta, hogy néhányan összejöttek, hogy fociról beszélgessenek, még véletlenül sem a politikáról, hiszen az a nemrégiben hatályba lépett új gyülekezési törvény értelmében nem annyira egyszerű, hiszen már két ember közéleti diskurzusa is politikai rendezvénynek minősülne, amit egy diplomáciailag védett személy érkezésekor a rendőrség feloszlathat.

Teljesen abszurd volt látni, hogy Vajnai Attila és a körülötte lévő lelkes, szerény fiatalokat megszámlálhatatlan rendőr veszi körbe, kamerás szolgálati gépjárművel, kézi kamerákkal, sorfallal.

43422203 257958191530063 3764650224920821760 n
Kép forrása: Pesti Bulvár – Jabronka Richárd

Kevesen voltak a tüntetők? Igen. A rendőrségi lezárásoknak köszönhetően még minket is félre akartak informálni az egyenruhások, mondván, hogy “itt nincs semmiféle tüntetés.” Amikor elhagytuk a helyszínt, az egyik, táblát a kezében tartó fiatalt leszólított egy őrmester rendfokozatú, fiatal rendőr: “Hahó! Álljál már meg! A tüntetésről jössz?” A fiú válaszolt a rendőrnek, hogy igen, onnan. Erre ő megvetően: “meg is látszik.”

Az új gyülekezési törvény tejesen ellehetetleníti a kisebb megmozdulásokat, megfélemlíti azok résztvevőit, buszokon követ egy teljes osztag néhány békés fiatalt. Azt hiszem, nem túlzás kijelentenünk, hogy a teljes diktatúra felépülésének közepén járunk.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!