Itt a pontos összeg: hanyatt dobod magad, ha meglátod, mennyit kötvényezett el a Fidesz!

Fotó: Illyés Tibor / MTI

A Transparency International Magyarország és a Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest kiszámolta, ki mennyit nyert vagy épp bukott a letelepedési kötvényeken.

A két szervezet számítása alapján a kötvényt vásárlók összesen 1666 millió eurót fizettek be, az államnak pedig 1844 millió eurót kell majd visszafizetnie. A két szervezet által létrejött jelentés szerint a különbség 178 millió euró.

A jelentésben az is szerepel, hogy ez a különbség így 66,5 millió euróval több, mintha letelepedésre nem jogosító államkötvényeket árultak volna, adta hírül a hvg.hu.

A kutatást végzők hozzáveszik azt is, hogy mennyibe került volna az országnak inkább több hitelt kérni az Európai Beruházási Banktól, és végül így kijött nekik, hogy 30 milliárd forintos veszteséggel kell számolni.

Tehát a magyar adófizetők egyáltalán nem jártak jól ezzel a letelepedési kötvénnyel. Na, akkor mégis ki járhatott jól? Azok a közvetítő cégek, melyek javarészt offshore hátterű cégek voltak, a magyar költségvetés kárára kerestek 60 milliárd forintot.

Az Államadósság Kezelő Központ közleménye szerint pedig, a kötvényprogram nagymértékű kamatmegtakarítást eredményezett a magyar állam számára.

Mindenki döntse el magában, megérte-e ez nekünk?!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!