Erre nem tudsz majd közlekedni a török diktátor miatt

Fotó: MTI - EPA - A török elnöki hivatal sajtóirodája

A fél főváros megbénulhat Orbán illiberális barátja miatt.

A török delegáció érkezése miatt elsősorban a belvárosi főútvonalakon kell időszakos forgalomkorlátozásokra számítani, több járat rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik.

Lezárják kora reggeltől késő délutánig a Kossuth Lajos teret és közvetlen környékét, a téren az M2-es metró sem fog megállni. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környéki utak közlekedését is korlátozni fogják, aki ekkoriban utazna, érdemes korábban elindulnia otthonról. A Lánchidat és a Széchenyi István teret is lezárják, a forgalomkorlátozások több kerületet is érinteni fognak.

Időszakosan a 4-es főutat, az M3-as autópálya bevezető szakaszát, a Hősök terét és az Andrássy utat is érinteni fogják a korlátozások, ezért várhatóan a teljes belváros meg fog bénulni.

Erdogan elvileg „politikai, gazdasági és biztonságpolitikai kérdések” megtárgyalása miatt érkezik Budapestre. Szóba kerülhet Törökország uniós csatlakozásának kérdése, és – most kapjanak a székükhöz – a bevándorlás és a terrorizmus elleni közös fellépés is.

Látogatása során a török elnök információink szerint tiszteletét teheti a Magyar Tudományos Akadémia épületénél is, ahová a hétvégén tüntetést jelentett be ellene a DK, melyet a rendőrség az új gyülekezési törvényre hivatkozva egyszerűen betiltott.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!