“Bocs, de én nem k*rvának álltam!” – Volner kifakadt, akár ki is zárhatják a Jobbikból

Fotó: Soós Lajos - MTI

A Jobbik alelnöke körlevelében azt írta, nem fogja hagyni, hogy a párt elveszítse nemzeti karakterét, ezért ki fogja kényszeríteni a kongresszus összehívását és az elnökség feloszlatását. A párt jelezte: rendkívüli frakcióülést tartanak, melynek részleteiről délután sajtótájékoztatón számolnak be.

Szélsebes léptekkel halad a néppártosodás a Jobbikban, az elmúlt hetekben egyre inkább érzékelhető volt közeledésük az LMP-hez, Sneider Tamás elnök és Gyöngyösi Márton frakcióvezető értesüléseink szerint egy elnökségi ülésen külön döntést is hoztak a két párt együttműködéséről. Úgy tűnik azonban, Toroczkai és Dúró Dóra távozásával nem sikerült minden radikálistól megválnia a szervezetnek, több sem kellett ugyanis Volner János korábbi frakcióvezetőnek, hogy újabb frontot nyisson a radikálisok és a néppártosodást támogatók között. Volner körlevelet küldött a még megmaradt választókerületi elnököknek, melyben kifejtette, szerinte hiba lenne szövetségre lépni a “liberális” LMP-vel, az ugyanis egyet jelentene a párt nemzeti karakterének feladásával.

Az alelnök ezután Németh Szilárdot is megszégyenítő sorosozásba kezdett, mint írta, egykor még ők voltak azok, akik felhívták a figyelmet a „szabadkőműves” Soros kártékony tevékenységére, mára pedig már odáig fajult a helyzet, hogy Gyöngyösi a CEU rektorhelyettesével szervez brüsszeli konferenciát. Volner szerint nem szabad elfelejteniük, kik számítanak Soros mellett a magyarság ellenségének, példaként a Gyurcsány Ferenc vezette DK-t hozta fel, akinek jelöltjét állítása szerint támogatta a Jobbik elnöksége a hétvégi XV. kerületi polgármester-választáson.

Volner azt is nehezményezte, hogy a pártvezetés elüldözte a Jobbik legnépszerűbb női politikusát, Dúró Dórát, valamint egy rakás polgármesterét és önkormányzati képviselőjét. Szerinte ennek köszönhető, hogy az augusztusi családi napi rendezvényük „kongott az ürességtől”. Az alelnök leszögezte: nem fogja hagyni, hogy a párt elveszítse „nemzeti” jellegét, és betagozódjon biodíszletként Orbán Viktor rendszerébe.

Hogy miért számítana nemzetinek a habzó szájú szabadkőművesezés és sorosozás, arra Volner nem tért ki, azt azonban elmondta, mindent meg fog tenni azért, hogy kikényszerítse a párt kongresszusának összehívását és az elnökség feloszlatását. A levél egy újabb állomása lehet a párton belül a radikálisok és a mérséklődés útjára lépők szembenállásának, úgy tűnik, Toroczkaiék távozásával koránt sem ért véget az egykori radikális párt szétaprózódása.

A Jobbik a levél nyilvánosságra kerülését követően nem sokkal közleményben jelezte, hogy rendkívüli frakcióülést tartanak, amelynek részleteiről délután sajtótájékoztatóban számolnak be.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!