Nem fogod elhinni, mivel tagadta Orbán a korrupciós vádakat

Fotó: Kovacs Tamás - MTI

Azonnali kérdésekre válaszolt a cinikus kedvében lévő miniszterelnök.

Ismét kérdezhette az ellenzék a kormányfőt az azonnali kérdések órájában hétfőn a parlamentben. Szilágyi György, a Jobbik és Harangozó Tamás, az MSZP képviselői meg is ragadták a lehetőséget, hogy kifaggassák Orbánt hírhedté vált luxusrepülőútjáról.

Szilágyi arra kérdezett rá, nem tartja-e aggályosnak a miniszterelnök, hogy milliós összegben egy olyan embertől fogadott el ajándékot, aki az elmúlt években milliárdokat kaszált az állami pályázatokból.

Orbán nem aprózta el a cinizmust válaszában: először gratulált, hogy a jobbikos politikus „feltalálta a spanyolviaszt”, majd közölte, hogy ő már 30 éve így utazik, és ezt követően is így fog. Ha jól értjük tehát a szavait, nem kevesebbet állított a miniszterelnök, mint hogy közéleti pályafutásának kezdete óta milliárdosok lekötelezettje, és folyamatosan megszegi a törvényt. Apropó lekötelezés, Orbán azt is megjegyezte: „szeretné ő látni azt az embert, aki le tudja kötelezni”.

A kormányfő azonban nem úszta meg ennyivel, az MSZP tovább ütötte a vasat az ügyben. Harangozó Tamás kérdésére, miszerint pontosan hányszor is utazott Garancsi István gépével, nem válaszolt, csak kifejezte értetlenkedését, hogy miért lett hirtelen az utazásából „slágertéma”. A kormányfő ezt követően megpróbált a nemzeti érzelmekre hatni, mondván, szerinte egy miniszterelnöknek illik megjelenni egy olyan sporteseményen, amelyen magyarok is képviseltetik magukat.

Nem elég tehát, hogy úgy tett, mintha nem lenne azzal semmi baj, ha oligarchák lekenyerezhetik egy ország vezetőjét (akiket ráadásul közpénzekből hízlaltak fel), még ahhoz is volt képe, hogy azt állítsa, végső soron a magyarok érdekében szórja a magyarok pénzét.

Már csak az a kérdés, hogyha a miniszterelnök megengedhet magának ekkora pofátlan cinizmust a viszontválaszában, egyáltalán mi értelme van az azonnali kérdések intézményének.

Arról, hogy a NER-ben miért nem számít megvesztegetésnek Garancsi ajándéka, bővebben itt olvashat.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!